Susijengin sentteri Gerald Lee junior siirtyi helmikuussa Espanjan liigassa pelaavan Murcian riveihin. Muutama ensimmäinen ottelu meni vielä hakiessa tuntumaa uuteen sarjaan ja joukkueeseen, mutta hiljalleen ”Junnu” on pääsemässä sinuiksi uusiin maisemiin.

Leen alku oli pisteiden valossa tahmea, sillä ensimmäistä pelitilannekoria saatiin odottaa kolmanteen peliin saakka. Lopulta avauspisteet syntyivät ja helpotus huokui naamalle levinneestä hymystä ja pienestä tuuletuksesta.

– Se apina oli ihan älyttömän kokoinen. Oli kuin korirenkaan päällä oli joku näkymätön katto. En pysty käsittämään miten sain ne jotkut heitot ohi, Lee naureskelee.

Sen jälkeen putki on saanut mukavasti jatkoa, sillä kolmen edellispelin pistekeskiarvo on 6,3 ja pelitilannekorit ovat menneet mukavasti sisään 7/12. Leen päävastuuna eivät ole kuitenkaan pisteet, sillä Murcia ei pelaa hirveästi palloa korin alle sentterille nostettavaksi sisään. Lee auttaakin pääasiassa skreeneillään joukkueen hyökkäyspelaamista.

– Kolme viime matsia ovat menneet ihan hyvin. Minulta ei odotetakaan isoja pisteitä, vaan annan enemmän lepoaikaa meidän ykkössentterille ja yritän auttaa joukkuetta puolustuksessa. Pelaamme paljon pick & roll – sekä off ball –skreenejä. Se on aika erilaista peliä mihin olen tottunut, Lee valottaa SuomiKoris-sivustolle.

Leen elämä alkaakin Kaakkois-Espanjan lämmössä näyttää ihan hyvältä sekä pelikentällä että sen ulkopuolella

– Koko ajan olo on mukavampi ja on sellainen olo, että on osa joukkuetta eikä ole se ulkopuolinen. Meillä on hyviä joukkuekavereita ja valmentaja on ottanut myös hyvin vastaan.

– Murcia on tosi kiva paikka. Ensi viikoksi on luvattu jo lähemmäs 30, joten alkaa olla aika lämpöistä, Lee heittää.

Leen ja Murcian seuraava ottelu on sunnuntaina, kun Murcia kohtaa vieraissa sarjakärki Malagan.

Salttu Forsström