Joensuun Kataja taistelee vielä runkosarjan voitosta, kun se kohtaa tärkeässä ottelussa sunnuntaina KTP:n. Viime kaudella Kataja juhli vielä Korisliigan hopeaa, mutta kauden jälkeen paketti hajosi ja joukkue meni lähes kokonaan uusiksi. Nyt joensuulaiset ovat kuitenkin Korisliigan kovakuntoisin joukkue ja noussut kamppailemaan runkosarjan ykkössijasta.

Kataja Basketista ei odotettu suuria ennen kuluvan pelikauden alkua, mutta joensuulaiset ovat yllättäneet asiantuntijatkin pelaamalla ennakkoluulotonta ja näyttävää koripalloa.

– Jos tällä hetkellä katsotaan Korisliigan taulukkoa, uskon, että olemme koripalloihmisten papereissa kaikkein suurin yllättäjä. Aika paljon sai kauden alussa kuulla, että hyvä jos playoffseihin pääsette. Joukkueen tavoitteet olivat kuitenkin jo kauden alkaessa ihan erilaiset, Katajan tähti Teemu Rannikko heittää Koripalloliiton haastattelussa.

– Iso kunnia menestyksestämme kuuluu Pekka Salmiselle päävalmentajana ja nuorille jätkille, keitä tänne on tullut. He uskalsivat ja halusivat lähteä Joensuuhun pelaamaan ja ovat nostaneet tasoaan pitkin vuotta. Ei ole tarvinnut ajatella, kuka kentälle tulee, kun kaikki tietävät, mitä pitää tehdä ja peli toimii moitteettomasti.

Koripalloväkeä on miellyttänyt erityisesti Kataja Basketin jouheva hyökkäyspelaaminen, jossa Rannikko ja amerikkalaislaituri Robert Arnold muodostavat koko Korisliigan luovimman duon.

– Liikutamme palloa hyökkäyksessä aika hyvin ja meillä on paljon optioita, ketkä voivat tehdä pisteitä. Reggie (Arnold) on varmaan liigan paras ulkomaalaisvahvistus ja Pekka (Salminen) antaa minulle ja Reggielle paljon vapauksia toteuttaa. Totta kai meillä on ollut vaikeita hetkiäkin ja puolustuspäätä ja levypallopelaamista on pakko parantaa kevättä kohti mentäessä

Vaikka Rannikko siirtyy syyskuussa ikänsä puolesta ikämiessarjaan kelpaavaksi, veteraani on vain petrannut tehokkaasta viime kaudesta.

– Kivalta on tuntunut pelata, vaikka muutaman matsin poissaolo tuossa tulikin. Olen pystynyt pelaamaan mielestäni hyvällä tasolla ja olen ihan tyytyväinen, jos tällaiseen suoritustasoon pystyy kahdella seuraavallakin kaudella.

Rannikko uskoo, että Kataja Basket jatkaa uuden toiminnanjohtajansa Ville Tuomisen johdolla joukkueen menestyksekästä nuorentamista taas ensi syksystä alkaen.

– Villen kanssa juteltiin ennen kuin tein sopimuksen, mutta hänellä on nyt pudotuspelit vedettävänä Tanskassa ja hänen pitää antaa keskittyä niihin. Sen jälkeen on aikaa miettiä, mitä Katajassa tehdään, Rannikko virkkoo.

– Tällä kaudella nuoret jätkät ovat saaneet Katajassa vastuuta ja kehittyneet ja se on linja, mitä tulemme jatkamaan varmasti myös tulevaisuudessa. Haluamme, että lahjakkaat pelaajamme saavat mahdollisimman hyvän kasvuympäristön ja kehityspaikan ja itse tietysti haluan veteraanipelaajana antaa heille parhaan mahdollisen opin, Rannikko päättää.