Korisliigassa pelataan sunnuntain ja maanantain aikana kolme ottelua. Erityisesti Joensuussa panokset ovat kovat, sillä runkosarjan voitosta käydään tiukkaa taistelua.

Helsingissä käydään paikalliskamppailu, kun Seagulls isännöi Honkaa. Maanantaina Pyrintö ja Kobrat iskevät yhteen. Huomio kiinnittyy kuitenkin Joensuuhun, jossa Kataja ja KTP taistelevat tärkeistä pisteistä. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Katajaa vähemmän pelannut KTP on sarjan kärjessä kaksi voittoa joensuulaisten edessä. Voitolla Kataja kuitenkin kirisi eron yhteen ja varmistaisi näin huikean loppuhuipennuksen Korisliigassa.

Ennen kauden alkua monikaan ei odottanut Katajan taistelevan runkosarjan voitosta. Suuresta yllätyksestä päävalmentaja Pekka Salminen ei kuitenkaan suostu puhumaan.

– On ja ei. Siinä mielessä on ollut, että meillä on ollut loukkaantumisia ja avainpelaajia pois. Meillä oli kuitenkin 4-5 pelaajan erittäin hyvä runko, jossa oli nimenomaan älykkäitä ja kokeneita pelaajia ja sitten nuoret miehet ovat nousseet miesten rooleihin, Salminen kehuu.

Salminen on ollut pääasiassa tyytyväinen nuorten pelaajiensa esityksiin.

– Joku on välillä ollut hyvä ja välillä huono. Esimerkiksi Marius van Andringa ei enää munaile ja pelaa nyt jo kuin aikuinen. Hän on oppinut ja kuunnellut. Välillä hän heittää vielä ohi, mutta se on normaalia. Hän on noussut lähes tyhjästä tällä kaudella, Salminen kehuu.

Kataja on voittanut kahdeksasta edellispelistään seitsemän, mutta Salminen näkee joukkueen pelissä vielä parannettavaa.

– Meillä on vielä aika paljon mahdollisuuksia parantaa ja katsotaan mitä niistä yritetään ajaa sisään. Meillä on pirusti variaatioita ja täytyy miettiä kuinka paljon niistä otetaan käyttöön.

Lauantaina Katajalla on iso koitos edessä, kun KTP matkaa Joensuuhun.

– Meillä on ongelmia isossa päässä, sillä pelaamme ilman Tom Knightia ja Tommi Huolila on 50/50. KTP on Korisliigan isoin joukkue, mutta hekin joutuvat ikävään paikkaan, kun he yrittävät pysyä vikkelien pelaajien perässä. Emme ole hävinneet kotona 3,5 kuukauteen ja sitä lähdemme jatkamaan, Salminen päättää.