KTP-Basket heitetään sunnuntaina Korisliigan tämän hetken vaikeimpaan paikkaan, kun Teemu Rannikon ja Robert Arnoldin johtama Kataja isännöi kotkalaisia Joensuun LähiTapiola Areenalla. Kymmenen kotiottelua putkeen voittanut Kataja on hirveässä iskussa ja taistelee jopa runkosarjan voitosta.

Kataja aloitti kautensa kolmella voitolla, mutta seuraavien yhdeksän ottelun tuottaessa vain neljä pistettä, näytti pudotuspelipaikkakin olevan kiven alla. Kurssi kääntyi kuitenkin jo viime vuoden puolella, mistä lähtien Kataja on pelannut tähän päivään huikealla 17-4 -rekordilla. Kataja on hiipinyt jo kahden voiton päähän KTP:sta, eikä runkosarjan voittokaan ole mahdottomuus. Varsinkin kotijoukkueena Kataja on tällä hetkellä ehdottomasti sarjan kuumin, sillä mikään muu joukkue ei pääse edes kolmasosaan joensuulaisten kotivoittoputkesta (10). KTP:n edellinen runkosarjavoitto Joensuusta on yli neljän vuoden takaa, joten sunnuntain koitokseen on vain yksi ennakkosuosikki.

– Me lähdemme ilman muuta otteluun haastajana, kommentoi KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov kotkalaisten sivuilla.

Katajan materiaali on aiempiin vuosiin peilattuna kapeampi, mutta tulos on yllättänyt asiantuntijatkin. Teemu Rannikon lisäksi toinen pääsyyllinen menestykseen on ollut Robert Arnold (22,7/5,3). Laituri ylsi viime kaudella Lahden paidassa pistetilaston seiskaksi, mutta tällä kaudella jälki on ollut vielä kovempaa. Arnold on petrannut pistekeskiarvoaan neljällä yksiköllä ja komeileekin nyt tilaston ylivoimaisella piikkipaikalla. Heittoprosentit on kohonnut läheltä ja kaukaa, eikä KTP-leirissä ole todellakaan unohdettu Arnoldin lokakuista 37 pisteen iltaa. Kyseinen noteeraus Steveco Areenalla on edelleen kauden ennätys, vanavedessään saman herran kolme muuta 34-36 pisteen ottelua. Karhuvuoressa Arnoldin ja LaMonte Ulmerin (26/12) kaksintaistelu oli kauden parasta antia, mutta vasta Brandon Jefferson sai Arnoldin toisella jatkoajalla kuriin.

– Jos meinaamme saada pisteet Kotkaan, täytyy meidän pystyä pistämään kapuloita tämän kaksikon rattaisiin, Mirolybov tiivistää.

KTP upotti keskiviikkona kakkosensa hienosti 62 prosentin tarkkuudella ja kirjautti ”paintista” mukavat 44 pistettä. Sunnuntaina voisi olla jälleen saumat hakeutua tälle kentän parhaalle korintekosektorille.

– Puolustuksen intensiteetti, hyökkäyksen pallonliike ja levypallopelaaminen kentän molemmissa päissä ovat huomenna ne avaintekijät, Mirolybov päättää.