Runkosarjaa jo 36 ottelun verran tahkonnut Pyrintö kohtaa maanantaina 30.3. klo 18:30 Pyynikin palloiluhallissa Lapuan Korikobrat.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola tietää hyvin tulevan vastustajan vahvuudet.

– Lapuan joukkue on kasattu parin erittäin luovan avainpelaajan ympärille. Austen Rowland kilpailee Rannikon jälkeen sarjan toiseksi parhaan syöttäjän tittelistä. Hän pystyy luomaan omalla 1-1 -tekemisellään heittoja itselleen ja myös muille. Paul Carter on yksi sarjan parhaista all round-pelaajista, joka kahden metrin pituudesta huolimatta käsittelee palloa kuin takamies, pystyy luomaan heiton molemmilla käsillä ja kaikista etäisyyksistä sekä kaiken lisäksi on erittäin taitava syöttäjä. On mielenkiintoista seurata, mihin miehen ura kauden jälkeen vie. Yksi kausi NBA:n kesäliigaa kertoo, että miehen potentiaalin ovat jo aiemmin muutkin huomanneet, Poikola kehuu Pyrinnön sivuilla.

– Mainittujen pelaajien ympärille on kasattu ryhmä fyysisiä pelaajia, jotka ovat taitavia ja oikea-aikaisia pallottomassa liikkumisessaan. Nämä pelaavat osaavat taidon leikata oikea-aikaisesti korille, kun puolustajan silmä keskittyy liikaa Carterin tai Rowlandin auttamiseen. Pallottomien pelaajien aktiivisuutta ruokkii kummasti se, että pallo osataan toimittaa vapaille pelaajille oikeaan aikaan. Lapuan hyökkäyksen struktuuri on Korisliigan löyhimmästä päästä ja asettaa oman haasteensa puolustukselle. Etukäteen ei kannata opetella liikaa vastustajan hyökkäämistä. Sen sijaan on vain pelattava aidosti koripalloa ja reagoitava siihen, mitä kentällä tapahtuu.

Tämä sopii meille mainiosti. Olemme tämän viikon harjoitelleet taas erittäin hyvin. Olemme keskittyneet puolustuksen intensiteetin parantamiseen, kommunikointiin ja tilanteiden lukemiseen.

– Olemme tuoneet hieman lisäelementtejä palloscreenpuolustukseen. Nämä kaikki sopivat hyvin Lapuan kaltaisen joukkueen kohtaamiseen. Henkilökohtainen tekemisen laatu ja keskittyminen ovat tutusti avainasemassa. Edellisistä otteluista on paljon parannettavaa ja olen pettynyt, jos emme ole pystyneet viikossa nostamaan tekemisemme tasoa. Se selviää sitten maanantaina. Varmaa on, että huonolla pelillä emme voittoa Lapuaa vastaan tule saamaan.