Kuusi Korisliigassa pelaavaa seuraa ovat valittaneet Koripalloliiton hallituksen päätöksestä, jossa se päätti pääsarjojen pelaamistavat kausiksi 2015-2018.

Liittohallitus päätti kasvattaa joukkuemäärän ensi kaudeksi 12:sta ja samalla ottelumäärä vähenee nykyisestä 40:stä 34:ään.

Valituksen takana ovat Kataja, Karhu, Kouvot, Namika Lahti, Bisons ja Pyrintö. Karhun sivuilla todetaan seuraavaa:

Valituksen takana olevat seurat ovat lähettäneet Koripalloliiton hallitukselle puheenjohtajiston kautta oikaisuvaatimuksen, mutta kukaan ei ole ottanut asiaan virallista kantaa. Näin seuroille ei jäänyt muuta mahdollisuutta, kuin tehdä valitus urheilun oikeusturvalautakuntaan, jonka päätöksiä eri urheilutahot ovat sitoutuneet noudattamaan. Seurat ovat yhdessä maksaneet tarvittavan valitusmaksun. Seurat vaativat tehdyn päätöksen kumoamista ja valitusmaksun korvaamista Koripalloliiton toimesta, jos päätös kumotaan.

Seurat perustelevat valitustaan seuraavasti. Ensinnäkin Koripalloliiton hallituksen jäsenet eivät ole asian käsittelyn ja päätöksen tekohetkellä jäävänneet itseään, vaikka yhdistyslaki niin vaatii. Lisäksi Koripalloliiton hallituksessa on ollut tapana jäävätä itsenä pois päätöksenteosta, jos käsiteltävä asia koskettaa jäsenen edustamaa seuraa. Näitä itsensä jääväämisiä on valituksessa listattu useita.

Toiseksi valituksen syyksi esitetään Koripalloliiton omia sääntöjä. Koripalloliiton sarjasopimuksessa sekä seurat että Koripalloliitto ovat sopineet, että osapuolet ovat sitoutuneet kilpailujärjestelmään, eikä sitä voi yksipuolisesti muuttaa kesken sopimuskautta (2014-2015). Lisäksi sarjamääräyksissä selvitetään tarkasti kuinka Korisliiga pelataan kaudella 2014-2015, mikä seura sarjasta tippuu, mikä seura sinne nousee ja millä perusteilla.

Seurat toivovat oikeusturvalautakunnalta nopeaa päätöstä, jotta epäselväksi käynyt selvä tilanne saadaan ratkaistua kuluvan kauden aikana.