Tampereen Pyrintö puristi sarjapisteet itselleen maanantai-illan ottelussa Lapuan Korikobria vastaan. Jatkoajalle venynyt ottelu kirjattiin Pyrinnölle lisäajan jälkeen 88-85 (78-78, 39-44).

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kehui Kobrien esitystä, mutta kaipasi omiltaan parempaa.

– Äärimmäisen vaikea ottelu meille, koska Lapua pelasi niin hyvin. He saavat tuosta kokoonpanosta todella paljon irti. Kobrat on vähän erityyppinen joukkue kuin muut, joten se myös haastaa muut tekemään asioita eri tavalla. On upeaa, että Paul Carterin tasoinen pelaaja on kotoisassa Korisliigassa. Lapua rakentaa pelaamisen hyvin avainpelaajansa ympärille. Tavoitteemme oli pysäyttää Carter ja Rowland, mutta nyt he tekivät yhteensä 50 pistettä. Sanomattakin on selvää, että siitä ei voi rintaa röyhistää. Emme hyökänneet niin kuin haluaisimme hyökätä, mistä kertovat alun menetykset. Lopussa kun ottelua ratkaistiin, otimme pelkkiä hyppyheittoja. Toisaalta tänään nähtiin paljon hienoja suorituksia, ja lopussa laitoimme koviakin heittoja sisään. Pelaajat toki tekevät kentällä heitonvalinnat, mutta valmentajana tehtäväni on ohjata heitä. Tältä osin en ole tyytyväinen omaan panokseen. Joukkuekurissa ja -taktiikassa on vielä paljon tehtävää. Hyvää on se, että ajoittain meillä on paljon hyviä jaksoja, Poikola pohti Pyrinnön sivuilla.

Kobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic myönsi Pyrinnön olleen ottelussa vahvempi.

– Tämä oli todella fyysinen ottelu. Pyrintö ansaitsi voittaa. Olisimme tästä kaivanneet palkinnon, sillä viimeiset ottelut ovat menneet todella tiukoille. Siksi tämä oli erityisen katkera tappio. Olemme selvinneet kaksi kuukautta ilman kahta avausviisikon pelaajaa. Lopussa näkyi kokemuksen puute. Tuomas Viertola on heittänyt vapaaheitot hyvin, mutta tänään heitti lopussa kaksi ohi. Toisaalta Topias Palmi heitti kaksi ohi myös. Pelaajamme olivat hermostuneita lopussa. Esimerkiksi Chris Braswell otti kolmannen ja neljännen virheen aivan turhaan. Toivottavasti pelaajat oppivat jotain tästä ottelusta. Tämä oli lopulta ihan hyvä kokemus nuorelle joukkueelle, vaikka tappio tulikin.