Pudotuspelit kolkuttavat jo ovella, mutta lähtöasetelmat ovat vielä selvittämättä. KTP ja Pyrintö on yksi mahdollinen puolivälieräpari, joskaan ei se todennäköisin skenaario. Paljon varmempaa on se, että keskiviikkona nähdään jälleen armoton taistelu sarjapisteistä kahden kovan joukkueen välillä.

KTP:lla on jäljellä kolme ottelua (Pyrintö, Seagulls, Karhu). Runkosarjan piikkipaikka varmistuisi voittamalla Karhun, tai molemmat kahdesta ensimmäisestä.

Joukkueiden kaikki kolme aiempaa ottelua ovat ratkenneet viimeisen sekunnin koreihin ja jännitysnäytelmä saatetaan nähdä tälläkin kertaa.

– Monet varmasti odottavat nitro-ottelua, mutta meidän tavoite on saada ehjä suoritus aikaan. Meidän täytyy olla valmiita pelaamaan hyvällä intensiteetillä läpi koko ottelun, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov miettii kotkalaisten sivuilla.

Pyrintö tulee keskiviikkona Karhuvuoreen aivan erilaisella koostumuksella kuin aiemmissa kohtaamisissa. Antero Lehto on pelannut jo viisi ottelua Italian pääsarjaa (7min, 1,2p), eikä Tyrone Kent tai Will Harriskaan edusta enää punapaitoja. Topias Palmi (7,7/2,4) on noussut Petri Heinosen (5,6/2,8) kaveriksi aloitukseen ja J’Nathan Bullock on liittynyt uutena miehenä joukkueeseen. Toissakaudella Kauhajoella pelannut 196-senttinen Bullock saapui niin sanotusti vahvassa kunnossa Tampereelle, eikä ensimmäiset ottelut kovin lupaavilta vaikuttanut. Tatsi alkaa kuitenkin löytyä, sillä laituri on survonut viimeiseen kahteen otteluun 21 ja 23 pistettä kovilla prosenteilla.

– Bullock on vaarallinen pelaaja, joka pystyy heittämään ja pelaamaan korin lähellä. Mutta on myös selvää, että Damonin rooli on Pyrinnön uudessa kokoonpanossa entistä suurempi. Lisäksi pelintekijä (Bryan) Hopkinsin ja entistä suurempiin rooleihin nousseiden Palmin sekä Ville Pekkolan kanssa meidän pitää olla tarkkana, Mirolybov ennakoi.

Pyrintö on sarjan paras hyökkäyslevypallojoukkue ja vastaavasti KTP on kerännyt vähiten puolustuspään irtopalloja. Vaikka vierailijoiden ahneimmat hyökkäyspään levypallistit Kent ja Harris ovat jo vaihtaneet maisemaa, on Bullock tuonut uutta rytinää vastustajan korille. Williams ja Heinonen ovat kompanneet hyvin, joten KTP:n pitää olla hereillä puolustuskorillaan.

– Meidän pitää terävöittää meidän puolustuspään levypallopeliä ja viime peleissä siitä on jo näkynyt ihan hyviä viitteitä. Mutta on selvää, että keskiviikkona niissä täytyy olla erityisen tarkkana, ”Ponttis” päättää.