Korisliigan runkosarja päättyi keskiviikkona, mutta kierroksen jälkeen runkosarjan lopullinen tilanne oli vielä epäselvä Katajan tekemän vastalauseen takia. Namika Lahdella olisi ollut mahdollisuuksia taktikoida omia asetelmiaan pudotuspeleissä saamalla mahdollisesti kotiedun KTP:tä vastaan. Namika ei kuitenkaan siihen lähtenyt.

Ennen viimeistä kierrosta auki jäänyt asetelma jätti heikommin sijoittuneille joukkueille teoreettisen mahdollisuuden taktikoida viimeisessä ottelussa, sillä KTP on jo tuomittu aloittamaan puolivälierät ja välierät vieraissa.

– Lehden toimittaja kysyi minulta tänään, että häviämmekö tahallaan. Se kikkailu ei kuulu urheilun periaatteisiin, me otimme kentällä irti sen mitä pystyttiin, ei ollut mitään muiden otteluiden seurantaa, Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen totesi seuran sivuilla.

– Toinen juttu on se, että meille tyrkytetään mahdollisesti kotietua jota emme ole ansainneet, mikä on altavastaajajoukkueen tärkeimpiä aseita. Eli mahdollisuus siihen isoon vierasvoittoon pudotuspeleissä, mihin olemme jo pitkään henkisesti valmistautuneet. Aikamoista tunteiden myllerrystä se aiheuttaa pelaajissa ja työmäärää lisää, koska ainakin me tehdään tätä hommaa tosissaan.

Keskiviikkona 73-67 -kotivoittoon päättyneessä kamppailussa Palviainen näki paljon hyviä viitteitä pudotuspelejä ajatellen.

– Ihan täyttä puristusta tänään ei kentälle saatu, mutta se on ihan ymmärrettävää, koska lauantaina on tosi iso matsi. Ekstra-vaihde kun saadaan lauantaille, niin hyvä tulee.