Tampereen Pyrintö kaatoi runkosarjan viimeisessä ottelussaan Pyynikillä Helsinki Seagullsin tiukan taistelun jälkeen lukemin 76-65 (39-38).

Kuudenneksi sijoittunut Pyrintö keräsi lopulta runkosarjassa 20 voittoa ja saman verran tappioita. Tämän hetkisen tiedon mukaan Pyrintö kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kauhajoen Karhun. Koripalloliitto joutuu kuitenkin vielä käsittelemään Joensuun Katajan tekemän vastalauseen koskien KTP:n lisenssiasiaa, josta Koripalloliitto on luvannut tiedottaa mahdollisimman pian.

– Erittäin huono alku kuten edellisissä kolmessa ottelussa, joissa olemme hävinneet todella pahasti ensimmäiset viisi minuuttia. Joukkue tuli hyvällä sydämellä takaisin ja taisteli, mutta se ei riittänyt. Nousumme oli kuitenkin hyvä osoitus siitä, että pystymme taistelemaan ja tulemaan takamatkalta rinnalle, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas mietti Pyrinnön sivujen mukaan.

– Tämä ottelu oli hyvää ja aktiivista pelaamista. Ottelu oli todella intensiivinen, millaisia ne tulevat tästä eteenpäin olemaan. Pyrintö pelasi eri tavalla kuin aiemmin meitä vastaan, mutta löysimme siihen lääkkeet. Lopun kaltaisia virheitä ei voi tulla jatkossa. Pienet asiat täytyy hoitaa kuntoon tämän lyhyen tauon aikana. Miellä on hyvä ryhmä ja teemme kovasti töitä. Tämä on yllätysvalmis porukka. Nyt pitää vain keksiä, miten käännämme tiukat ottelut voitoiksi. Kahdeksan parhaan joukossa ei ole yhtäkään joukkuetta, jolle voisi antaa noin paljon tilaa alussa, Larkas jatkoi.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikolan mukaan peli oli hyvätasoihin ja antoi osviittaa tulevia pudotuspelejä silmällä pitäen.

– Molemmat joukkueet esittivät tänään paljon hyvää ja sellaisia juttuja, joilla pudotuspeleissä pärjää. Me olemme tilastoissa korkeimmalla pisteitä per pallonhallinta -vertailussa, Seagulls on neljäntenä. Ekalta kierrokselta mennään jatkoon puolustamalla. Lopun ratkaisee se, miten hioo omaa pelaamista ja ottaa pois vastustajan vahvuuksia. Meillä on takana useampikin tiukka matsi, joka on ratkennut nimenomaan puolustamiseen, Poikola pohti.

Pyrintö-luotsi löysi omien otteista parannettavaakin.

– Olemme pelanneet viime aikoina vähän kurittomasti. Sama kävi tänään toisella puolikkaalla. Tiedämme, mitä heittoja haluamme ottaa, mutta tänään pompottelimme ja heitimme kättä vastaan. Tämä oli hyvä voitto, mutta tässä ottelussa oli paljon sellaista, mitä pitää pystyä parantamaan.