Tampereen Pyrintö oli ylivoimaisesti Korisliigan paras joukkue keväällä 2014, jolloin joukkue palasi kahden kuivan kauden jälkeen komeasti kultakantaan. Tällä kaudella se sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Pieti Poikolan miehistö on saanut kuitenkin peliään paremmin kulkemaan loppukauden aikana.

Tällä kaudella tamperelaiset eivät ole nousseet viime kauden kiitoon. Amerikkalaisosaston pelaajaruletti pyöri pitkälle kevättalvelle, ja juuri ennen siirtorajan umpeutumista hallitseva Korisliigan MVP Antero Lehto lähti Italian ammattilaiskentille. Takaiskuista huolimatta Poikola arvioi joukkueensa kehittyneen kevään tultua.

– Tekemisen tasomme on ollut nousujohteista. Viimeisen puolentoista kuukauden aikana kokoonpanomme ei ole muuttunut ja olemme päässeet väljän pelirytmin ansiosta jopa treenaamaankin, joten sikäli lähdemme hyvistä asemista puolivälieriin, Poikola punnitsee Koripalloliiton haastattelussa.

Kaksi olennaista kysymystä Pyrinnön playoff-taipaleella ovat: miten keskenkuntoisena Tampereelle saapunut amerikkalaislaituri J’Nathan Bullock on kasvanut osaksi joukkuetta ja miten Pyrintö on saanut paikattua Antero Lehdon jättämän aukon.

– Bullock on osoittautunut älykkääksi pelaajaksi ja olemme tehneet konseptiimme muutoksia, jotta saisimme tuettua hänen sopeutumistaan joukkueeseen. J’Nathanin kunto on parantunut merkittävästi erityisvalmennuksessa ja hän on osoittautunut motivoituneeksi, älykkääksi pelaajaksi, Poikola kehuu.

– Antero on liigan parhaita pelaajia, ja hänen lähtönsä tietenkin kirpaisi, mutta olemme yrittäneet löytää kaikesta hyviä puolia. Topias Palmi on erinomainen pelinrakentajien puolustaja, joka tuo viisikkoomme kokoa. Tällä systeemillä pelattiin oikein hyvä runkosarjan loppu.

Poikolan mukaan Karhu sopii Pyrinnölle hyvin vastustajana.

– Kunnioitan suuresti Karhua mutta myönnän, että jos joku top 4 -joukkue pitää kohdata, niin nimenomaan Karhun kanssa matchaamme hyvin. Meillä on kaikki elementit haastaa Karhu taisteluun välieräpaikasta; pystymme kivasti vastaamaan heidän kokoonsa ja fyysisyyteensä ja tavoitteemme on voittaa heidät intensiteetissä, lataa Poikola.​