Viime kaudella Korisliigan pudotuspelien puolivälierissä Bisons Loimaa eteni mittelemään mitaleista välieriin Kouvolan Kouvojen kustannuksella. Kauden 2014/2015 pudotuspeleissä Kouvot saa mahdollisuuden revanssiin, kun jälleen vastaan marssii vanha tuttu biisonilauma.

Bisons-takamies Antto Nikkarinen vitsaili kauden alussa, että loimaalaisilla on vain yksi kova otteluruuhka kauden aikana, joka kestää lokakuun alusta toukokuulle. Korisliigan lisäksi VTB-liigaa pelanneen Bisonsin kausi onkin sisältänyt jo nyt 70 peliä.

Maratonkauden negatiiviset puolet ovat näkyneet loukkaantumisina ja yleisenä väsymyksenä. Menestykseen ja mitaleihin tottuneen loimaalaisyleisön riemuksi Bisons selätti urhoollisesti vastoinkäymiset ja jylläsi Korisliigan runkosarjassa neljännelle sijalle.

Päävalmentaja Greg Gibson on koko kauden painottanut, joukkueen pelatessa Moskovan TsSKA:n ja BC Himkin kaltaisia jättiläisiä vastaan, että heidän oma tekemisensä ja eteenpäinmenonsa ovat keskiössä kussakin ottelussa. Sama pätee Kouvoihin.

– Kuten aina, olen enemmän huolissani omasta tekemisestämme kuin vastustajamme. Kouvot on erittäin hyvä ja tasokas joukkue, Gibson kertoo Koripalloliiton haastattelussa.

Gibsonin oikea käsi, apuvalmentaja Joonas Iisalo taas nostaa Kouvojen joukkuepelaamisen jalustalle.

– Kouvoilla on kaikkea mitä hyvällä koripallojoukkueella vaaditaan – kokoa, syvyyttä, taitavia takamiehiä ja laitureita sekä kokenut valmentaja, joka tietää täsmälleen, mitä haluaa joukkueensa tekevän. Meidän pitää pystyä hidastamaan heidän pallon liikettä hyökkäyksessä ja hyödyntämään muutamia heidän puolustuksellisia heikkouksiaan.