Petteri Koponen teki historiaa, kun hänet valittiin ensimmäisenä suomalaispelaajana Eurocupin tähdistöjoukkueeseen. Upean kauden pelannut Koponen oli iloisesti yllättynyt nimityksestä.

Koponen on yhdessä niin ikään tähdistöjoukkueeseen valitun Tyrece Ricen kanssa kannatellut Himkiä tällä kaudella ja kaksikko on tehnyt hurjaa jälkeä niin VTB-liigassa kuin Eurocupissa. Koponen tiedostaa pelien menneen hyvin ja osaa arvostaa tähdistönimityksen korkealle.

– Tiedän, että olen pelannut hyvin koko kauden ja korkealla tasolla, ja jatkopeleissä varsinkin. Valinta oli kuitenkin iloinen yllätys, sillä sarjassa pelaa paljon kovia pelimiehiä. Kova juttu, Koponen kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Eurocup ilmoitti valinnoista julkaisemassa Twitterissä kuvan tähdistöviisikosta. Kilpailun järjestävältä organisaatiolta oli kuitenkin Koposen kohdalla osunut lipsahdus, sillä kuvaan oli eksynyt joukkuekaveri Igor Vjaltsev (katso kuva täältä).

– Itsekin huomasin sen ja laitoin heille siitä twiitin. Onneksi korjasivat sen. En tiedä olenko niinkään samannäköinen kuin Igor, mutta näköjään ja naureskelin sitä hänelle treeneissä. Onneksi saivat lopulta oikean kuvan siihen. Vielä on kuitenkin siihen matkaa, että tunnistettaisi kaduilla ja suorilta käsin, Koponen naureskelee.

Salttu Forsström