Kouvot nousi viime kaudesta muutaman pykälän ja taisteli itsensä tasapisteisiin Bisonsin kanssa, mutta jäi korieron vuoksi viidennelle sijalle ja loimaalaiset pääsevät nauttimaan ottelusarjassa kotiedusta.

– Meillä on ollut todella positiivinen kausi. Muutaman voiton olisimme voineet saada enemmän, mutta myös paria emme ansainneet. Neljäkymmentä peliä on semmoinen määrä, että se kertoo rehellisen lopputuloksen koko kaudesta, Kouvot-luotsi Jyri Lehtonen kertoo Koripalloliiton haastattelussa.

Kun Bisons luottaa meritoituneihin suomalaispelaajiin, Suomen maajoukkuetta myöten, on Kouvot löytänyt identiteettinsä juuri nuorten lupauksien kautta.

– Vaikka Antto Nikkarinen ja Roope Ahonen ovat vielä nuoria, niin he ovat pelanneet jo pitkään pääsarjatasolla. Lisäksi heillä on viisi hyvää amerikkalaista.

– Biisonit toteuttaa paineen alla pelitapaansa paremmin, mutta näen, että meidän nuoruus voi tuoda hetkellisiä hurmostiloja ja ylisuorittamista. Mielenkiintoista nähdä, että kumpi tässä ottelusarjassa on tärkeämpää – tunne vai taktiikka.

Kouvojen ja Bisonsin runkosarjan ottelut ovat olleet äärimmäisen tasaisia kamppailuja, joissa kotikentällä, ja kotiyleisöllä, on ollut erityisen suuri merkitys. Kumpikaan joukkueista ei ole vielä pystynyt kukistamaan toistaan vieraskentillä.

Bisons voi päästä kotietunsa turvin välieriin pelkästään voittamalla ”Biisoniveräjässä”. Kouvot taas ovat olleet äärimmäisen kovia jatkuvasti yli tuhatpäisen Mansikka-ahon yleisön edessä.

– Nuorelle joukkueelle kotikenttäetu on valtava. Toisaalta taas ottelusarja alkaa vasta sitten, kun pystytään ottamaan vierasvoitto. Haastetta siis riittää, Lehtonen kiteyttää.