Namika Lahti on erottunut tällä kaudella ennen kaikkea aggressiivisen puolustuksensa ansiosta, joka raastaa kokokentällä vastustajansa henkihieveriin. Hyvin puolustavat joukkueet ovat vääjäämättä kilpailullisia, joten lahtelaisten pudotuspelipaikka ei ole tullut yllätyksenä.

– Meillä oli, yhtä suvantovaihetta lukuun ottamatta, tasainen kausi. Maaliskuussa hävisimme kuusi peliä putkeen, mutta etenkin meidän vahva ja hyvä puolustuspeli kantoi meitä läpi kauden, Lahden päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi Koripalloliiton haastattelussa.

Lahti tunnetaan duunarikaupunkina ja duunaripelaajistaan, joten joukkue onkin kasvanut pelaajiensa näköiseksi.

– Varmasti identiteettimme on pelata duunarikorista ja olla duunarijoukkue. Joukkueet pelaavat pelaajiensa mukaista korista ja meillä on paljon hyviä puolustuspelaajia. Semmoisia, jotka pistävät itsensä likoon ja tekevät paljon töitä kentällä.

Palviainen on erityisen vakuuttunut Katajan kevätkaudesta, mutta ennakkoon selkeältä altavastaajalta Namika Lahdelta löytyy eväitä joensuulaisten kaatamiseen.

– Kataja pelaa kovalla intensiteetillä ja heiltä löytyy kaksi loistavaa yksilöä (Robert Arnold ja Teemu Rannikko), jotka toimivat pelin moottorina. Suurin asia tässä ottelusarjassa on meidän oma puolustuspelaamisemme, jonka pitää pystyä ottamaan Katajalta tila pois ja saada heidän pois mukavuusalueeltaan.

– Hyökkäyksellisesti olemme katsoneet jonkin verran Katajan heikkouksia. Enemmän tai vähemmän pyrimme iskemään Katajaan vahvan sisäpelaamisen kautta, Palviainen virkkoo.