BC Nokia siirtyi Divari A:n finaaleissa 2-0-ottelusarjajohtoon voittamalla Nokian palloiluhallissa UU-Korihait 92-85 (50-45). Nikola Jefticin liki tuhatpäistä katsomoa huudattanut voimakas donkki kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua siivitti nokialaiset ratkaisemaan pelin viimeisillä minuuteilla.

Nokialaiset aloittivat ensimmäisellä puoliajalla vahvasti ja erityisesti Joni Harjula pyöritteli Korihaiden puolustusta mielensä mukaan. Pitkään jo näytti, että kotijoukkue menee menojaan, mutta Korihait nousi takaisin taisteluun puoliaikaan mennessä.

Toisella puoliajalla Korihait ylsivät muutamaan otteeseen johtoon saakka. BC Nokia nousi kuitenkin kolmen pisteen johtoon Jefticin hurjalla donkilla vieraiden puolustajien ylitse, mikä katkaisi uusikaupunkilaisten selkärangan lopullisesti.

Viimeiset minuutit BC Nokia pelasi fiksusti ja joukkue pisti finaalisarjan katkolle. Seuraava ottelu pelataan ensi keskiviikkona Pohitullissa.

BC Nokian parhaana palkittiin Jeftic, joka teki 25 pistettä ja haki 8 levypalloa. Kotijoukkueelta olivat vauhdissa myös Harjula (21/1/4 syöttöä) ja Daniel Bailey (16/11).

Korihaiden selkeä ykkönen oli tiukasta puolustuksesta huolimatta 26 pistettä hyvillä prosenteilla tehnyt Mikko Jalonen. Marcus Van rynni 17 pistettä, noukki 11 levypalloa ja torjui kolmesti.