Sasu Salin ja Gerald Lee junior iskevät yhteen sunnuntaipäivänä Espanjan ACB-liigassa. Kaveruussuhde unohtuu kentälle mentäessä, sillä pisteet ovat molemmille joukkueille arvokkaita.

Murciassa pelaava Lee odottaa kohtaamista innolla.

– Todella hienoa päästä pelaamaan Sasua vastaan. Tämä on ehdottomasti kauden kohokohta, ”Junnu” hehkuttaa SuomiKoris-sivustolle.

Kaksikko on käynyt keskinäistä henkistä sodankäyntiä, mutta ykköspuheenaiheeksi ei ole kuitenkaan noussut itse peli.

– Olemme tietenkin vähän heittäneet läppää ja se kuuluu asiaan meidän porukassa. Enemmän meitä on kuitenkin puhututtanut Tuukka Kotin sänky. On hienoa, että on päässyt pelaamaan hänen kaltaisen pelaajan kanssa, Lee naureskelee viitaten Kotista ja hänen sängystä tehtyyn juttuun iltapäivälehdessä.

– Minä en tarvitse erikoissänkyä, kun olen näin lyhyt, Salin hekottelee takaisin.

Itse pelissä molempien joukkueiden valmentajat ovat kysyneet hieman vinkkejä toisen suomalaisen pysäyttämiseksi.

– Valmentaja kyseli vähän millainen pelaaja ”Junnu” on ja sanoin vain, että mukava jätkä, joka heittää paljon läpyskää ja huonoja juttuja. Kerroin tietenkin myös kuinka hyvä pelaaja hän on ja luulen, että pystyin vähän auttamaan meidän skouttaamista, Salin heittää.

Leen mukaan Salinin nimi löytyy merkattuna Murcian papereista.

– Kyllä he tietävät, että Sasu on todella kova heittäjä. Meidän tehtävänä on tehdä hänen heittämisensä mahdollisimman vaikeaksi.

Ottelu on molemmille tärkeä, sillä kumpikin on tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella ja voitolla olisi mahdollisuus parannella asemia.

– Iso ottelu edessä ja voitolla kumpikin joukkue parantaisi asemiaan pudotuspelipaikoista taistellessa, Salin muistuttaa.

Gran Canarian ja Murcian välinen ottelu alkaa Suomen aikaa kello 14.00.

Salttu Forsström