Sijalle kolme Korisliigan runkosarjassa päätynyt Karhu, kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kuudenneksi päätyneen Tampereen Pyrinnön.

Karhu ja Pyrintö kohtasivat runkosarjan aikana neljä kertaa ja tasasivat voitot 2-2. Molemmat joukkueet voittivat kotipelinsä ja vieläpä aika selvästi.

Karhu on kärsinyt loukkaantumisista. KTP:tä vastaan Greg Mangano ja Antti Kanervo olivat sivussa. Lisäksi sentteri Devonne Giles on vasta palannut loukkaantumisen jälkeen kentälle, joten hänen pelikunto ei vielä varmasti ole paras mahdollinen.

Mangano ja Kanervo ovat kärsineet alavartalovammoista, ja heidän pelaaminen sunnuntain ottelussa on kysymysmerkki, johon toivottavasti saadaan vastaus pelipäivän aamuharjoitusten jälkeen. Toivoa sopii, että Karhu saa jalkeille jenkkikolmikon Horton-Giles-Mangano, sillä varamieheksi hankittu Ravern Johnsonin esitykset eivät ole vakuuttaneet. Ilahduttavaa on ollut nähdä Jermont Hortonin parantunut vire, kun kauden tärkeimmät pelit ovat käsillä. Myös Markus Molenius ja Juho Lehtoranta ovat olleet hyvässä kevätvireessä.

– Erittäin fyysinen sarja varmasti tiedossa, Karhun valmentaja Sami Toiviainen ennakoi.

– Molemmilla joukkueilla kokoa ja varmasti halua pelata kovaa. Lisäksi molemmilla on erityinen pyrkimys pelata palloa korin lähelle. Meidän hyökkäyksemme kurinalaisuus ja huolellisuus pallon kanssa Pyrinnön säkittävää ja usein postiin tuplaavaa puolustusta vastaan, on iso tekijä meidän jatkoon pääsyn kannalta.

– Olemme käyneet läpi oman hyökkäyksemme perusasioita ja miten saamme mahdollisimman helpoksi pallon liikkeen ja syvyyden. Pyrintö on käyttänyt paljon paikkaprässiä sekä paikkapuolustusta viimeisissä otteluissaan, joten erilaisiin puolustusmuotoihin on oltava saman tien valmius, eikä mikään saa tulla yllätyksenä. Puolustuspäässä 1vs1-puolustus, jokaisen Pyrinnön pelaajan vahvuuksien tiedostaminen (kuka on heittäjä, kuka ajaa mieluummin, mihin haluaa hyökätä jne.) sekä levypallopelaaminen ovat ne asiat, joiden on oltava korkealla tasolla voittaaksemme Pyrinnön.

– Joukkue on henkisesti valmis tuleviin puolivälieriin. Olemme katsoneet paljon Pyrinnön pelaamista sekä keskustelleet koko joukkueen kanssa omasta taktiikastamme. Itsellä on levollinen ja luottavainen olo, koska joukkueesta huokuu voittamisen palo! Toivottavasti näen liikuntahallilla mahdollisimman paljon äänekästä ja ennen kaikkea oranssiin pukeutunutta yleisöä, sillä oranssi on värimme, Toiviainen sanoo Karhun kotisivuilla.