Runkosarjassa kuudenneksi (20-20) sijoittunut Pyrintö kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kolmannelta sijalta puolivälieriin lähtevän Kauhajoen Karhun (27-13). Ensimmäinen kohtaaminen pelataan sunnuntaina 19.4. 17:00 Kauhajoella

Tasan puolet runkosarjaotteluistaan voittanut Pyrintö otti 20 kotiottelusta 13 voittoa. Vieraskentällä saldo oli puolestaan päinvastainen ja voittoja kertyi vain seitsemän. Pyrintö päätti runkosarjan kahden ottelun voittoputkeen ja viimeisen kymmenen ottelun saldo on 6/4.

Kotonaan vain kolmesti hävinnyt Karhu (17/3) voitti vieraskentällä tasan puolet otteluistaan (10/10) Pudotuspeleihin lähdettäessä Karhun viimeisen kymmenen ottelun saldo on seitsemän voittoa ja kolme tappiota. Joukkueella oli mahdollisuus vielä runkosarjan päätöskierroksella napata runkosarjan voitto, mutta tappio Kotkalle tiputti kauhajokelaiset lopulta sijalle 3.

– Kauhajoki kamppaili aivan kalkkiviivoille asti runkosarjan voitosta. Se kertoo olennaisen joukkueen tasosta. Mutta eipä tässä vaiheessa kautta helppoja vastuksia kaivatakaan.

Kauhajoella on erinomainen ja toisiaan täydentävä ulkomaalaiskvartetti. Aloitusviisikon viides lenkki on maajoukkuetason kaukoheittäjä Antti Kanervo. Kanervon puolustajalla on iso vastuu. Miehelle ei saa antaa yhtään vapaata kaukoheittoa. Se vaatii erittäin kurinalaista mies- ja joukkuepuolustusta, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola korostaa seuran sivuilla.

– Viisikon jokaisella pelaajalla on selkeät roolinsa, jotka täydentävät toinen toisiaan. Bojan Sarcevic on joukkueen tärkein pallonkäsittelijä. Hänelle juostut palloscreenit ovat Kauhajoen hyökkäyksen kulmakivi. Sarcevic on loistava korintekijä, mutta myös taitava syöttäjä. Hän pystyy jakamaan palloa monipuolisella syöttötekniikalla ja yllättävän usein näkee Sarcevicin viippaavan pallon sisäpelaajille selän takaa. Sarcevicilla on mestarillinen taito piilottaa syöttönsä loppuun asti. Yksi ratkaiseva kysymys koko sarjan voiton kannalta tulee olemaan, kuinka hyvin pystymme joukkueena tekemään töitä Sarcevicin kanssa. Hänen varjostusvastuu tulee lankeamaan usealle eri pelaajalle.

– Iso kiitos Sarcevicin korkealle syöttökeskiarvolle kuuluu korinaluskaksikko Giles-Manganolle. Heillä on isoksi pelaajiksi pehmeät kädet ja he pystyvät vastaanottamaan syöttöjä hyvin myös ruuhkasta. Molemmat ovat hyviä viimeistelijöitä. Giles on vahvempana pelaajana hieman aktiivisempi pallottomana pyrkien valtaamaan asemaa mahdollisimman läheltä rautaa. Mangano heittää enemmän puolustajan yli.

– Horton on joukkueen kolmas amerikkalaisvahvistus. Hän on kookas laituri, hyvä kaukoheittäjä, mutta ajaa myös kovaa korille.

– Puolustuksessa Kauhajoki on suhteellisen passiivinen ja pelaa perinteisen konseptipuolustuksen sijaan enemmän vastustajan vahvuuksia vastaan. Repertuaarista löytyy paikkapuolustusta, vaihtavaa miestä ja palloscreenhedgeä kuitenkin siten, että pallollinen harvoin painostaa palloa. Postit Kauhajoki pelaa pääosin 1-1 auttaen kuitenkin hyvin, mikäli pallollinen pelaaja häviää tilanteensa. Kaikkiaan Kauhajoen apupuolustus on hyvin organisoitu.

– Vastustajan valmentaja Sami Toiviaisella on paljon kokemusta pudotuspeleistä. Hän asettaa kivan älyllisen haasteen meidän pelaamiselle, sillä vaikka Kauhajoen tekeminen ei näytä huippuorganisoidulta, siellä tiedetään varmasti, miten he yrittävät meitä saada tasapainosta.