Yhdeksättä Kataja-kauttaan pelaava Petri Virtanen kirjautti maanantaina puolivälieräottelussa Namika Lahtea vastaan 10 pistettä, jotka nostavat hänet seuran kaikkien aikojen parhaaksi Korisliiga-pistemieheksi ohi viime keväänä pelaajauransa päättäneen Sami Lehtorannan.

Virtanen on nyt heittänyt Kataja-paidassa pelaamissaan 441 ottelussa yhteensä 5508 pistettä (ka 12,5). Lehtoranta kirjautti Katajalle yhdeksän pelikautensa aikana yhteensä 5501 pistettä (ka 13,7).

Pistetilaston kärkipaikalle ei tule olemaan tunkua aivan lähivuosina, sillä sijalla kolme olevalla Clifton Jonesilla on tilillään 3049 pistettä.

Kaksikko Virtanen – Lehtoranta on jättänyt tämän päivän näkövinkkelistä tarkasteltuna lähestulkoon lähtemättömät jäljet myös muihin Kataja Basketin liigahistoriatilastoihin.

Virtanen on ykkönen syötöissä (määrä tällä hetkellä ylivoimainen 1424), pallonriistoissa (453) ja pelatuissa otteluissa (441). Lehtoranta hallitsee mielin määrin torjuntatilastoa (345) ja selkeä kakkonen hän on paitsi pisteissä myös levypalloissa (2238; Jones ykkönen 2280:lla) sekä ottelumäärissä (401).

Nykypelaajista vielä kaksi seuraavaa kautta Joensuussa pelaava Teemu Rannikko on noussut pistetilastossa jo sijalle 18 sekä syöttötilastossa peräti kolmanneksi.