KTP-Basket etenee kolmantena kautena peräkkäin välieriin. Helsingin Seagulls taipui keskiviikkona kolmannen kerran, oltuaan parhaimmillaan jo 19 pisteen karkumatkalla. Voiton takeet olivat tällä kertaa Brandon Jefferson, puolustusmuodon vaihtelu ja koko joukkueen panos. Loppunumeroiksi kirjattiin 75-82 (49-38).

KTP on hallinnut kahden ensimmäisen ottelun alkuja, mutta tällä kertaa voitontahtoisempana aloitushyppyyn asteli Seagulls. Kotijoukkue tarvitsi vain kaksi minuuttia ja 15 sekuntia 9-2 –johdon kasaamiseen ja ottelu oli saanut aiemmista poikkeavan alun. Edellisen ottelun tähdet, Brandon Jefferson ja Kenny Simms heräilivät kuitenkin nopeasti tähänkin otteluun ja neljän minuutin pelin jälkeen oltiin jälleen lähtötilanteessa (11-11). Myös Gulls-takamies Deremy Geiger aloitti edellisen ottelun tapaan väkevästi ja pelintekijän yhdeksän pisteen myötä kotijoukkue päätti avauskympin 24-17 –johdossa.

– Meidän piti olla aggressiivisia ottelun alussa. Olimme kaikkea muuta ja annoimme Seagullsille momentumin, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov kuvaili ottelun alkua seuran sivuilla.

Toinen neljännes alkoi ensimmäistäkin selvemmin Gulls–komennossa. Justin Stommes tempaisi kaksi kolmosta ja kolmessa minuutissa helsinkiläiset olivat kasanneet 9-0 –runin (33-17). Jefferson ja Simms yrittivät jälleen herätellä vieraita, mutta Geiger heitti Gullsin jo 19 pisteen johtoon (44-25). KTP pääsi kuitenkin tänäänkin hyvin vapaaheittoviivalle, eikä käsi juuri tärissyt. Puoliaika tuli kotijoukkueelle hyvään saumaan, kesken KTP:n raivoisan saalistuksen (49-38).

– Tammikuussa olimme täällä 21 pistettä tappiolla ja nousimme silloin voittoon. Nyt puhuimme puoliajalla, että yritetään vain päästä lähemmäs, jotta paineet siirtyisivät vastustajalle, Mirolybov muisteli.

Kotijoukkue oli kolmannenkin neljänneksen alun terävämpi (6-2), kunnes KTP sai jälleen hengen päälle. Mirolybovin ässä hihassa oli 3-2 –paikkapuolustus, jolla KTP sai vastustajansa pasmat sekaisin. Simms, Joonas Lehtoranta ja Lamonte Ulmer kasasivat 10-0 –runin ja KTP oli noussut peliin mukaan (55-50). Tilanteet muuttuivat kuitenkin nopeasti ja tällä kertaa Gulls tarvitsi vain 19 sekuntia kurssin kääntämiseen. Viimeinen puolitoista minuuttia oli kuitenkin Ulmerin ja Jeffersonin. Hurmos nostatti KTP:n tasoihin (61-61) viimeiselle neljännekselle lähdettäessä.

– Puhuimme aikalisillä, ettei tässä ole mitään hätää. Nautitaan pelaamisesta, Mirolybov kertasi.

Viimeinenkään neljännes ei tehnyt poikkeusta, sillä Gulls aloitti 8-0 –repäisyllä (69-61) Stommesin viiden pisteen siivittämänä. Sama mies nosti vapaaheitolla kotijoukkueen 70-65 –johtoon jakson puolivälissä, mutta KTP:lta löytyi vielä yksi vaihde. Mirolybov vaihtoi paikan takaisin mieheksi ja ratkaisu osoittautui oikeaksi. Jefferson kantoi jälleen soihtua KTP:n voittomarssissa, mutta tällä kertaa koko aloitusviisikko osallistui tärkeimpien korien tekemiseen. Seagulls oli lähes viisi ja puoli minuuttia ilman pelitilannekoria ja KTP rankaisi 18-1 –jaksolla, joista viimeiset neljä minuuttia kirjattiin peräti 14-0. Jefferson nakutti päätösneljänneksen kaikki yhdeksän vapariaan sisään ja viimeisteli 75-82 –vierasvoiton.

– Onhan se mahtavaa, kun on tuollainen pelaaja kuin Jefferson joukkueessa. Sanoin hänelle ainoastaan, että pelaa sitä peliä mitä osaat. Ketään muuta pelaajaa yhtään väheksymättä, ”Ponttis” fiilisteli.