Tampereen Pyrintö hakee vierasvoittoa ja johtoa puolivälieräsarjassa Kauhajoen Karhua vastaan. Kolmas puolivälierä pelataan tänään Kauhajoella klo 18:30.

Tiistaina 70-52 (39-29) kotivoitolla ottelusarjan tilanteeseen 1-1 tasoittanut Pyrintö suuntaa Kauhajoelle kovalla itseluottamuksella.

– Olemme palanneet lähtöruutuun. Se joukkue, joka vie tästä eteenpäin kaksi voittoa, menee jatkoon. Meidän tehtävänämme on nyt osata nauttia tilanteesta oikealla tavalla. Oikea tapa on saada voimaa siitä voimakkaasta yhteisöllisyydestä ja terveestä itseluottamuksesta, jonka joukkueessamme aistin, tamperelaisten päävalmentaja Pieti Poikola miettii Pyrinnön sivuilla.

– Pystyimme ottamaan ison askeleen oikeaan suuntaan ensimmäisen ja toisen matsin välillä. Nyt haaste on astetta kovempi. Saimme omalla tekemisellään Kauhajoen pois tasapainosta, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että Kauhajoki ei ollut parhaimmillaan. Karhut tulee varmuudella nostamaan tasoaan. Meidän on turha miettiä sitä. Tärkeintä on vain keskittyä siihen, että miten pysymme omassa pelisuunnitelmassamme. Emme missään nimessä saa ylireagoida siihen, jos Karhut onnistuu tekemään kovia koreja. Olennaista on tietää, mitä emme salli ja tehdä se vähän paremmalla keskittymisellä kuin Pyynikillä. Kakkospelissä teimme toistakymmentä merkkausvirhettä. Kaikista niistä Kauhajoki ei tällä kertaa rokottanut. Tavoitteena on kevättä kohden kulkea puhtaaseen puolustusonnistumiseen.

– Vielä olennaisempaa on muistaa se, että kyse ei ole taktiikoista tai ottelusuunnitelmista. Kaikkein tärkeintä on voittaa mahdollisimman monta henkilökohtaista kamppailutilannetta. Kauhajoen keräämät 17 hyökkäyslevypalloa on liian iso määrä, olkoonkin että siihen vaikutti suuri kaukoheittojen osuus. Mutta silti 5 – 6 levypalloa johtui meidän huonosta tai keskinkertaisesta tekemisestä. Se on se lukumäärä, johon pystymme vaikuttamaan. Gilesin, Manganon ja Hortonin kykyjen tai koon on turha olettaa pienentyvän kahdessa yössä.