Lauantaina välieräpaikat ovat taas katkolla kahdessa Korisliigan puolivälieräottelussa. Karhulla ja Katajalla on mahdollisuudet lunastaa paikkansa välieriin voittamalla omat ottelunsa lauantaina.

Kataja on voittanut molemmat kotiottelunsa Namika Lahtea vastaan, mutta kotikentällään lahtelaiset ottivat niukan voiton. Namika tarvitseekin kotoaan jälleen voiton pitääkseen jatkohaaveensa hengissä.

Toisessa puolivälieräparissa kotietu on niin ikään ollut merkittävä, kun Karhu ja Pyrintö ovat molemmat klaaranneet omat kotipelinsä. Lauantaina joukkueet kohtaavat jälleen Pyynikillä.

– Tomu on laskeutunut ja Kauhajoki-vierailun video on analysoitu. Video ei valehtele, se on siitä pirullinen tai palkitseva väline. Tällä kertaa pirullinen. Otimme selkeitä askeleita taaksepäin, jopa ensimmäisestä vierailustamme. Positiivista on, että pääsimme silti vielä yhden heiton päähän pari minuuttia ennen loppua. Se antaa uskoa, että täydellisellä omalla tekemisellämme jatkamme ottelusarjaa Kauhajoelle ja vielä menemme sieltä jatkoon. Mutta ei pidä mennä asioiden edelle. Ensin on keskityttävä vain ja ainoastaan kotiotteluumme, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohtii seuran sivuilla.

– Edelliseen otteluun Kauhajoki oli tuonut muutaman uuden asian. Se asetti uuden haasteen puolustuksellemme. Meidän tehtävänämme on nyt miettiä, miten tuohon haasteeseen vastaamme. Se ei kuitenkaan selitä sitä, että annoimme vastustajalle ilmaisia nopeita hyökkäyksiä, emme pelanneet hyökkäyslevypalloista, emme sulkeneet. Siis perusasiamme olivat hakusessa. Tämä kuvastaa pudotuspelien luonnetta. Taktisten nyassien ja laadukkaan perustekemisen tulee olla balanssissa, mikäli haluaa saavuttaa tulosta. Huomisessa (lauantaisessa) matsissa tulemme tekemään perusasiat niin laadukkaasti kuin mahdollista. Se antaa selkänojan taktisten detaljien toteutukselle.

– Nyt pelaamme selkä seinää vasten. Vaikka se on haastava tilanne, se on tietyllä tavalla myös nautinnollista. Olemme tulleet pitkän matkan yhdessä ja pala palalta pelaamisemme on loksahtanut paremmin uomiinsa. Meillä kaikilla on kova polte jatkaa tätä tietä yhdessä ja kehittyä ottelu ottelulta. Siksi luotan, että tilanne jalostaa meistä esiin parhaita puolia. On hienoa päästä taas pelaamaan maamme parhaan kotiyleisön eteen!

Molemmat illan jännitysnäytelmät alkavat kello 17.00.