Hurjalla energialla neljänteen puolivälierään saapunut Pyrintö murjoi Karhun kumoon 105-67 (56-23) ja tasoitti ottelusarjan. Ratkaiseva viides puolivälierä pelataan heti sunnuntaina Kauhajoella klo 17:00.

Kentällä oli lauantaina vain yksi joukkue. Pyrintö esitti parastaan kentän molemmissa päädyissä jo ensimmäisellä jaksolla vieden sen 29-15. Jatkoa seurasi heti toisella kymmenminuuttisella, kun Pyrintö pakotti vieraat kerta toisensa jälkeen vaikeisiin ratkaisuihin. Pyrintö piti Karhun kahdeksassa pisteessä ja samaan aikaan hallitseva Suomen mestari tykitti vastustajan koriin 27 pistettä pitäen puoliajalla 56-23 johtoa.

Puoliajan jälkeen tahti ei juuri muuttunut Pyrinnön viedessä ensimmäisen viisiminuuttisen 14-8 johten 70-31 . Kotijoukkue vei jakson lopulta 24-19 ja tilanne 30 minuutin jälkeen oli 80-45. Myös ottelun viimeinen jakso kirjattiin kotijoukkueelle ja Pyrinnön voittonumeroiksi talletettiin lopulta 105-67.

– Tästä ottelusta ei saa yhtään pistettä huomiseen. Tienasimme tällä ottelulla kolmannen yrityksen Kauhajoella sekä hyvää itseluottamusta ja tietoa, miten pelata Karhua vastaan. Edellinen peli Kauhajoella oli aika poikkeuksellinen ja olisin ollut siihen pettynyt runkosarjassakin. Silloin halusimme voittaa niin kovasti, että unohdimme pelata koripalloa. Tänään puhuimme vain perusasioista ja tekemisen tavoista, emmekä keskittyneet lainkaan lopputulokseen, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohtii tamperelaisten sivuilla.

– Teimme toki muutaman muutoksen puolustukseen, mikä auttoi meitä olemaan aggressiivisempia. Viisikko sai pelata täysiä, kun penkiltä saimme urheilullisia vaihtopelaajia, jotka voisivat pitää samaa tempoa yllä vaikka kolme päivää putkeen. Meiltä hyvä peli, Karhu lopetti pelaamisen aika varhain. Tavoitteenamme on voittaa mestaruus, eikä yksi peli lisää haittaa. Huomisen (sunnuntainen) ottelu on varmasti tiukka mutta myös hieno tapahtuma koko suomikorikselle.