Petteri Koponen jahtaa Eurocupin voittoa keskiviikkona, kun Himki kohtaa toisessa finaaliottelussa Gran Canarian. Himki pääsee otteluun loistavista lähtöasetelmista, kun se vei ensimmäisen ottelun nimiinsä peräti 25 pisteen erolla.

Koponen muistuttaa kuitenkin peliyhtiö Betssonin blogissa, että mitään ei ole vielä ratkennut ja kova toinen peli on vielä edessä.

– Aloitimme Eurocupin finaalit vahvasti voittamalla Gran Canarian 25 pisteellä. Kyseessä oli kuitenkin vasta ensimmäinen ottelu eikä mitään ole vielä ratkennut, vaikka lähtökohdat toiseen osaotteluun ovat kieltämättä hyvät.

– Suuri ero tuli varmasti kaikille yllätyksenä, sillä Gran Canaria on hyvä joukkue. Ottelu oli kuitenkin tasainen kolme neljännestä, mutta viimeisellä jaksolla saimme pelimme kulkemaan ja heitot upposivat sisään. Mitään ei ole kuitenkaan vielä ratkennut ja meidän pitää vielä hoitaa toinen peli, Koponen toteaa.

Koponen uskoo, että espanjalaisjoukkue tulee vahvasti toiseen otteluun ja Himkin on pystyttävä vastaamaan siihen.

– Gran Canaria tulee varmasti aggressiivisesti toiseen osaotteluun ja meidän pitää olla valmiina. Emme voi alkaa löysäilemään, sillä koripallo on siitä ihmeellinen laji, että tilanteet saattavat muuttua nopeasti. Jos se saavat hyvän runin heti alkuun, niin peli on ihan auki sen jälkeen. Meidän on oltava hereillä, Koponen muistuttaa.