Bisons Loimaa onnistui kaappaamaan elintärkeän vierasvoiton Kotkasta sunnuntain myöhäisottelussa. Näin ollen finaalipaikka on katkolla jo tiistaina Loimaalla.

Kotka aloitti pelin huomattavasti aggressiivisemmin kuin ensimmäisen semifinaalin Loimaalla. Läksyt oli selvästi luettu hyvin. Bisons kuitenkin jyräsi tauolle mentäessä 15 pisteen johdon.

– Uskon, että pelissä oli aika paljon samaa kuin ensimmäisessä kohtaamisessa. Alussa hyökättiin tosi laadukkaasti, Tuukka Kotti (19/13/1r/1t) mietti Bisonsin sivujen mukaan.

KTP kiri kuitenkin eron kiinni ja siirtyi päätösneljänneksellä hetkellisesti myös johtoon.

– Me passivoiduttiin. Meidän täytyy parantaa paikkahyökkäystämme, Kotti harmitteli.

Bisons kuitenkin osoitti kypsyytensä pysymällä tyynenä vaikealla hetkellä. Kotin hypäri ja onnistuneesta puolustuksesta auennut layup Martin Zenolle kasvattivat eron neljään, kun peliä oli enää puoli minuuttia jäljellä. Anton Mirolybov pyysi jälleen aikalisän, tällä kertaa viimeisensä. Kotka yritti vimmatusti kaventaa kaaren takaa, mutta paineet kasvoivat tarkkuuden kustannuksella. Biisonien puolustus kesti KTP:n pommituksen. Kotka pelasi vielä aikaa rikkomalla Antto Nikkarista, mutta tämä pääsi vapariviivalle ja upotti toisen heitoistaan. Peli alkoi olla taputeltu.

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson oli suhteellisen tyytyväinen voiton jälkeen. Bisons oli osoittanut jälleen olevansa voittava joukkue.

-KTP sai paikkapuolustuksella pelistämme vaikeaa ja vei aivan liikaa hyökkäyslevypalloja, mutta emme missään vaiheessa lopettaneet pelaamista. Jopa neljännen jakson alun KTP-kirin aikana meillä oli hetkemme. Taivuimme, emme katkenneet, Gibson hymyili pelin jälkeen.

– Kaikki kunnia jätkille. Olin ottelun alussa huolissani siitä, miten pystyisimme vastaamaan KTP:n energiaan, mutta alusta asti olimme täysillä mukana pelissä, Gibson ihasteli.