Välieräsarja Karhun ja Katajan välillä alkoi vierasvoitoilla. Nyt joensuulaiset puolustivat kotikenttäänsä tuloksekkaasti ja ottivat selvän 86–68 (37–31) voiton Karhusta. Samalla Kataja meni 2-1 johtoon otteluvoitoissa, kolmella voitolla etenee Korisliigan finaaleihin.

Katajan voiton avain oli taas Teemu Rannikko. Hän osaa sopeutua nopeasti vastustajan puolustuksen taktisiin muutoksiin. Lauantaina ”taikurin” ei tarvinnut tehdä koreja, vaan hän keskittyi jakamaan tarkkoja syöttöjä ja johtamaan peliä. Maanantaina Rannikon annettiin ottaa muutamat heitot, jotka hän upotti tarkasti.

– Kyllähän tämä peli kulminoitui pitkälti takamiesten peliin, Katajan valmentaja Pekka Salminen näki ratkaisun avaimet Karhun sivujen mukaan.

– Teemu on ollut hieman liemessä ottelusarjassa, mutta tänään saimme vastaavasti Bojanin pysäytettyä. Sitä kautta vastustajalla oli ainoastaan sisäuhka, josta he toki hieman koreja saivatkin tehtyä. Tämä oli kahden väsyneen joukkueen peliä ja puhuimme tauolla asennoitumisesta. Väsyneenä tulee helposti virheitä, mutta niitä ei saa pelätä. Sarja on nyt 2-1, mutta kumpikaan ei ole voittanut sarjaa, Salminen lopetti.

Karhun päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan Karhu ei saanut kirivaihdetta päälle eikä pysynyt lopulta Katajan mukana.

– Ensimmäinen kymppi oli meiltä ihan hyvää tekemistä molemmissa päissä, Toiviainen kertasi Karhun peliä.

– Teimme silloin asioita niin kuin olimme käyneet läpi. Toisella kympillä kakkosten prosentti oli 10, mihin koko peli oikeastaan kulminoitui. Laitettiin muutama helppo heitto ohi, emmekä enää päässeet rinnalle. Kolmannella neljänneksellä Kataja lisäsi tempoa hyökkäyspäässä ja meistä tuli vielä enemmän perässä juoksijoita, eikä kiri oikeastaan alkanut missään kohtaa. Kataja oli tänään parempi, mutta tästä mennään kohti keskiviikkoa. Teemme varmasti muutamia muutoksia peliin, Toiviainen lupasi.