Välivuoden valmennustehtävistä pitänyt 43-vuotias Jukka Toijala on joensuulaisen Kataja Basketin päävalmentaja seuraavat kaksi pelikautta.

A-maajoukkueen valmennusryhmään vuodesta 2010 kuulunut ”Toikka” tekee täten nopean paluun tuoreeseen SM-kultaorganisaatioon hänen luotsattuaan nimenomaan Katajaa vielä toissa pelikaudella. Apuvalmentajana mestariryhmässä jatkaa Tuomas Oja (29).

Katajan tiistaina historialliseen ensimmäiseen miesten liigamestaruuteen valmentanut Pekka Salminen sopi huhtikuussa siirtymisestään Koripalloliiton leipiin uusina vastuualueinaan naisten maajoukkueen valmennus, tyttömaajoukkueiden ohjelmakehitys ja Helsinki Basketball Academyn tyttöpelaajien valmennus. Lisäksi hän jatkaa miesten maajoukkueen valmennusryhmässä kuten tekee myös Toijala.

Tuleva kausi on Toijalalle Katajan päävalmentajana jo viides. Menestystä on aiemmilla kausilla tullut kahden Suomen Cup -mestaruuden, kolmen SM-hopean, yhden SM-pronssin sekä historiallisen FIBA EuroChallenge -puolivälieräpaikan muodossa. Kun muistetaan roolinsa myös Katajan uuden tulemisen ”pelaaja-arkkitehtina” 2000-luvun alussa ei ole ihme, että Joensuussa vietetyt vuodet ovat jättäneet jälkensä.

– Jokainen joka minut tuntee, tietää, että Katajalla on iso pala minun sydämestäni.

– Pidän kaupungista ja minulla on siellä paljon ystäviä. Tämän lisäksi Katajalla on mahtava ja uskollinen kannattajakunta. Katsomossa on edelleen niitä samoja kasvoja kuin ensimmäisellä visiitilläni 2000-luvun alussa – ja onhan niitä tullut muutama lisääkin!

– Olen todella onnellinen, sitoutunut ja motivoitunut palaamaan Katajaan – tai kuten minulle sanottiin, ”kotiin”, Toijala toteaa Katajan sivuilla.