Tampereen Pyrinnön tuore päävalmentaja, Namika Lahdesta siirtynyt Ilkka Palviainen, on ehtinyt saada jo ensituntumaa uuteen joukkueeseensa.

Palviaisen mukaan alku on sujunut kaikin puolin positiivisesti.

– Työt ovat lähteneet Pyrinnössä mielekkäästi liikkeelle. Ensivaikutelmat fiksuista ihmisistä ja ympärillä olevasta yhteisöllisyydestä ovat vahvistuneet päivä päivältä. Tähän positiiviseen kuvaan pääsyynä on ollut se, että minut on otettu avoimesti vastaan. Oli kyseessä sitten kuka tahansa, joka tekee mitä tahansa, Pyrinnön eteen. Kysyttävää ja selvitettävää on allekirjoittaneella ollut paljon, mutta aina on ollut vastauksia valmiina tai otettu asiasta selvää. Tekemisen meininki on siis ollut vahvasti läsnä, Palviainen sanoo Pyrinnön verkkosivujen haastattelussa.

Päävalmentajan mukaan sisään seuraan ja joukkueeseen on tarkoitus astua asteittain.

– Näin aluksi pääteemoina itselläni ovat olleet parempi tutustuminen organisaatioon, ihmisiin ja ensimmäisten prosessien liikkeelle laittaminen. Kokonaisuudessaan Pyrintö seurana on valtava kokonaisuus, jonka hahmottamiseen menee taatusti paljon aikaa.

– Eniten ihmetyttää, kuinka ihmiset tuntuvat tuntevan kaikki toisensa. Tämän kanssa pitää henkilökohtaisesti tehdä töitä, mutta mielenkiinnolla otan haasteen vastaan tutustuessani uusiin ihmisiin. Tällä hetkellä kuitenkin usein on mielessä muistaakseni tanskalaislähtöinen sananlasku apinasta, kaikista ja tuntemisesta.

Palviaisella on pitänyt viime viikot kiirettä myös muilla saroilla.

Toukokuun aluksi olen ehtinyt olla jo mukana myös nuorten maajoukkuetoiminnassa. Pari intensiivistä viikkoa, mukaan lukien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut Solnassa, antoivat kuvaa siitä mihin suuntaan koripallo on menossa maanosamme pohjoisimmissa valtioissa, Palviainen kertoo.

– Hyvänä asiana pidän sitä, että jokaiselta maajoukkuekomennukselta jää jotain käteen ajatellen seurakoripalloa. Oli kyseessä sitten joku itse pelistrategiaan liittyvä ajatus, toimintamalli, tai sitten valmentaja- tai agenttikontakti ulkomaalaispelaajarekrytointia auttamaan. Kaikki nämä ovat arvokkaita tulevaisuutta ajatellen.