Jukka Toijala palaa jokapäiväisen valmennustyön pariin, kun hän on Katajan uusi päävalmentaja. Viime kauden Toijala piti vapaata valmentamisesta ja kehitti itseään kiertelemällä Euroopassa ja USA:ssa imemässä oppia ja vaikutteita.

Viimesyksyisten miesten MM-kisojen jälkeen alkanut tauko tuli Toijalalle tarpeeseen ja on tehnyt hänelle omien sanojensa mukaan pelkkää hyvää.

– Olin aivan loppu niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kahdeksan vuoden yhtäjaksoinen urakka oli imenyt mehut ja oli aika ottaa vähän happea, Toijala toteaa Katajan sivuilla.

– Jos en valmentajana ole iskussa en pysty koutsaamaan kuten pitäisi. Kuten lentokoneessa todetaan: ”Happimaski pitää laittaa ensin itselle ja vasta sitten voi auttaa muita”, Toikka järkeilee.

– Nyt on akut ladattu ja lähden innolla uutta kohti.

– Sen lisäksi että energiat on palautuneet olen ehtinyt opiskella lajia lisää. Matkat Eurooppaan eri huippuseuroihin sekä USA:han ovat tuoneet paljon uusia ajatuksia ja ideoita. Valmennusfilosofiani on varmasti kehittynyt ja uskon, että olen nyt monestakin eri syystä parempi valmentaja kuin ennen tauolle jäämistä, Toijala miettii.