Espanjan ACB-liigassa alkavat pudotuspelit ja Sasu Salinin Gran Canaria joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin, kun vastaan asettuu runkosarjan ja Euroliigan voittaja Real Madrid.

Salin siirtyi Gran Canarian riveihin helmikuussa ja on asettunut nopeasti aloilleen. Salin pussitti keskimäärin 7,2 pistettä ja varsinkin viime aikoina Salin on päässyt vauhtiin ollen joukkueensa parhaimpia pistemiehiä.

– Ollut hyviä pelejä ja pelit ovat sujuneet hyvin. On ollut nautinnollista pelata ja toivottavasti sama jatkuu, Salin toteaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Salin joutui jättämään yhden pelin loppukaudesta väliin, mutta mistään vakavammasta ei ole kysymys.

– Minulla on ollut vähän selkävaivoja ja jouduin jättämään yhden pelin väliin, mutta ei se enää ole vaikuttanut. Tässä ei ole ollut hirveästi lepoa ja se johtuu pääasiassa rasituksesta.

Real Madrid on voittanut tällä kaudella jo Euroliigan sekä Espanjan cupin. Madridille on luvattu melkoiset bonukset mestaruudesta (lue täältä lisää), joten Salin ei usko tähtijoukkueen nälän olevan vielä tyydytetty.

– Eiköhän heilläkin ole haluja voittaa ja tuskin he vetäisivät lekkeriksi. Hekin kuitenkin hävisivät kaksi viimeistä peliään, joten heidänkään kenraali ei ole mennyt ihan nappiin. Emme me sinne ole häviämään menossa, Salin muistuttaa.

Real Madrid vilisee huippunimiä ja vastassa on kivikova nippu. Rudy Fernandezin, Sergio Llullin, Felipe Reyesin, Sergio Rodriguezin, Ioannis Bourousisin, Gustavo Ayonin, Jaycee Carrollin, KC Riversin ja Marcus Slaughterin kaltaiset nimet ovat tuttuja koripalloa seuraaville. Salinin mukaan Gran Canaria ei kuitenkaan lähde mihinkään erikoisvartiointiin

– Puolustamme omalla konseptilla emmekä hirveästi kiinnitä vastustajaan huomiota. Valmentaja saattaa nostaa muutamia pelaajia esiin, mutta pääasiassa keskitymme omaan tekemiseemme.

Espanjan liigan puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, joten kolme voittoa riittää jatkopaikkaan. Salin uskoo omiensa yllätysmahdollisuuksiin.

– Meillä on mahdollisuus yllättää. Pitkässä sarjassa se olisi ehkä vaikeampaa, mutta kun vaaditaan vain kaksi voittoa, niin se on mahdollista. Jos voittaisimme ensimmäisen, niin se olisi heillekin varmasti tiukkaa. Perjantaina nähdään miten käy, Salin miettii.

Salttu Forsström