Suomen haastajamaajoukkueen universiadiurakka sai häkellyttävän alun, kun Carl Lindbom ratkaisi trillerimäisen ottelun viimeisten hetkien kolmosellaan. Suomelle kirjattiin Lindbomin ”game winnerin” avulla 73-72 (36-29) -voitto Japanista.

Suomi hallitsi ensimmäiset 15 minuuttia ottelua suvereenisti, mutta japanilaisilta löytyi ässä hihasta aggressiivisen paikkaprässin ja -puolustuksen muodossa. Japani pääsi mukaan otteluun ja viimeiset hetket etenivät kori korista -periaatteella.

Kahdeksan sekuntia ennen loppua Yudai Baba heitti vaikealla epätasapainoisella heitolla Japanin kahden pisteen johtoon. Suomen aikalisän jälkeen pallo löysi tiensä Lindbomille, jonka käsi ei tärissyt tiukalla hetkellä.

– Hallitsimme peliä ekat 15 minuuttia, mutta sitten kaveri meni paikkaprässiin ja tippui siitä aggressiiviseen paikkapuolustukseen. Menetimme siinä otteen ja passivoiduttiin molemmissa päissä, päävalmentaja Ari Tammivaara kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Loppuhetket meni pisteitä vaihdellessa. Apuvalmentaja Lassi Tuovi piirsi pelin, jossa targetteina oli Joonas Cavén ja Calle Lindbom. Calle veti kovan heiton sisään.

Lindbom teki ottelussa 11 pistettä ja haki 2 levypalloa. Suomen kantava voima läpi ottelun oli kuitenkin loistavasti pelannut Alex Murphy (25/13). Antto Nikkarinen ja Ilari Seppälä heittivät 8 pistettä mieheen.