18-vuotiaiden poikien maajoukkue avasi voittotilinsä A-divisioonan EM-kisoissa, kun Suomi nappasi viimeisellä minuutilla 68-70 (39-39) -voiton Montenegrosta.

Suomen huikean avausneljänneksen jälkeen sinipaitojen puolustusintensiteetti laski ja Montenegro hinasi itsensä rinnalle ja lopulta ohitse. Reilu minuutti ennen loppua Edon Maxhuni pääsi ajamaan ja viimeisteli vaikealla lay-upilla Suomen 66-67-johtoon.

36 sekuntia ennen loppua Montenegron Ognjen Carapic kalasti virheen ja nakutti molemmat vapaaheittonsa sisään siirtäen johdon valkopaidoille. Maxhuni vuorostaan kalasti virheen Carapicille ja oli yhtä varma vapaaheittoviivalta.

68-69-johdossa, 17 sekuntia ennen loppua Suomen puolustus pakotti Montenegron vaikeaan heittoon, jonka levypallotilanteesta Remu Raitanen pääsi tippaamaan pallon Aatu Kivimäelle, jota rikottiin välittömästi. Kivimäki heitti ensimmäisen sisään ja toisen ohitse, mutta Montenegro ei ehtinyt saada enää heittoa aikaan.

– Vastoin kuin edellisessä Italia-pelissä, tänään saimme ne stopit ja heitimme ne heitot sisään, jotka tarvittiin, iloitsi päävalmentaja Jyri Lohikoski Koripalloliiton tiedotteessa.

Teemu Knihtinen (6/3/4 syöttöä) oli Suomen taistelun ilmentymä voittaen 1-1-tilanteita ja hakia irtopalloja. Montenegron puolustus joutui myös tekemään valtavasti töitä Lauri Markkasen (18/5) kanssa, jonka preesens avasi tilaa muille sinipaidoille. Raitainen (13/3) ja Maxhuni (21/2) kunnostautuivat pistetehtailussa Markkasen lisäksi.

(Lähde: Koripalloliiton tiedote)