Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue nappasi toisen voittonsa A-divisioonan EM-kisoissa ja G-välilohkossa voittamalla vuoristoratamaisen ottelun jälkeen Ukrainan 87-81 (36-44). Suomelta erityisen kovassa vedossa olivat Lauri Markkanen (27/10) ja Edon Maxhuni (28/4/5 syöttöä), jotka viimeistelivät pelin hyökkäyspään huipputaidoillaan.

Suomen lopulliseen johtoon vienyt momentum alkoi päätösneljänneksen alkupäässä, kun Lasse Gummerus naulasi kulmakolmosen, riisti pallon ja syötti Maxhunille, joka löysi nopeasta hyökkäyksestä Markkasen voimakkaaseen kahden käden donkkiin hätää kärsineen ukrainalaispelaajan jäädessä alle.

Maxhuni jatkoi hyökkäyspään taiturointiaan tekemällä Suomen seuraavat kymmenen pistettä ja vapauttamalla Markkasen jälleen yhteen ilmavaan viimeistelyyn. Ukraina heitti vielä lopussa kylmäpäisiä heittoja, mutta Suomen vaparityöskentely piti huolen, että ukrainalaiset eivät päässeet tasoihin tai ohitse.

– Kyllähän se aikamoista vuoristorataa on. Parhaat hetkemme ovat aivan mielettömän hyviä ja huonot hetket taas todella huonoja. Onneksi tänään niitä hyviä hetkiä oli pikkuriikkisen enemmän ja se riitti voittoon, päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.

Teemu Knihtinen, Riku Laine ja Lasse Gummerus pitivät taistelullaan meidät pelissä mukana. Lauri Markkanen ja Edon Maxhuni taas toivat hyökkäyspään onnistumisillaan meille tämän voiton.

Knihtinen (2/2/3 syöttöä), Laine (4/4/6 syöttöä) ja Gummerus (10/6) tekivät jälleen äärimmäisen arvokasta myyräntyötä molemmissa päissä kenttää. Suomen Larry Johnsonin eli Riku ”Big L” Laineen plusmiinustilasto kuuden pisteen voitossa oli älytön +29.