Susijengi aloittaa harjoitusottelunsa lauantaina Tampereella, kun vastaan asettuu hallitseva Euroopan mestari Ranska. Vierasjoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina eivätkä suosikin paineet paina ranskalaisten harteilla.

Ranska on samassa tilanteessa Suomen kanssa eli joukkue on kokoontunut yhteen muutama viikko sitten ja lauantain maajoukkuepeli on heille tämän kesän ensimmäinen koitos.

– Kyseessä on ensimmäinen pelimme yhdessä tänä kesänä, joten odotukseni on, että meillä on hyvä joukkuehenki ja kemiat kohtaavat hyökkäyspäässä. Me tulemme tekemään paljon virheitä, mutta se on ihan ymmärrettävää, Vincent Collet kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Suomi on aina vaarallinen joukkue, joka on täynnä hyvä heittäjiä, joten peli tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen. Suomesta kertoo paljon se, että viimeisten vuosien aikana se on voittanut monta Euroopan kärkijoukkuetta.

Ranskan tähtipelaaja Tony Parker asetti pari viikkoa sitten joukkueen tavoitteen selväksi: Ranskan on puolustettava Euroopan mestaruutta kotiyleisönsä edessä.

– Meillä on paineita kotikenttämme edessä, mutta otamme ne vastaan ja tykkäämme pelata paineen alla. Kotiyleisön edessä pelaaminen tulee olemaan uskomatonta, Collet kertoo.

– Meillä on todellakin vain yksi tavoite: voitimme 2013, joten haluamme uusia mestaruuden. Meillä on myös tähtäin selässä, koska jokainen joukkue tahtoo voittaa meidät. Jokainen peli tulee olemaan kamppailu ja meidän on parasta olla valmiina siihen, Florent Pietrus myötäilee valmentajansa kommentteja.

– Suomi on noussut kovaksi joukkueeksi viimeisten vuosien aikana. On hauskaa, että meillä on mahdollisuus pelata Suomea vastaan kesän ensimmäisessä pelissämme, koska kohtaamme teidät EM-kisojen avausottelussa. Sillä kertaa olemme meidän kotikentällämme, Pietrus naureskelee.

Susijengin ja Ranskan välinen maaottelu käynnistyy tänään lauantaina Hakametsän Jäähallissa klo 20:30. Sitä ennen samaisessa hallissa mittelevät Suomen ja Ranskan 16-vuotiaiden maajoukkueet klo 17:30 alkaen.