Ainakin kaksi Susijengi-pelaajaa sai kylmiä väreitä Hakametsän Jäähallissa, kun Suomi selätti hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan 7282 katsojan edessä.

Susijengin hurmokseen johdattanut Sasu Salin oli fiiliksissä kotiyleisön edessä pelaamisesta, kun taas debytantti Jamar Wilsonille erityinen hetki oli ennen peliä soitettu Maamme-laulu.

Susijengi yllätti päävalmentaja Henrik Dettmannin lisäksi kotiyleisön ensimmäisen neljänneksen flow-tilalla, jonka aikana suomalaiset heittivät vain yhden heiton ohitse. Salin oli hurmoksen pääarkkitehti heittäen sisään neljä kolmosta neljästä.

– Kieltämättä makea kotivoitto, vastassa kuitenkin Euroopan mestari. Vielä kun oli tämmöinen hurmos ekalla neljänneksellä, niin se teki tapahtumasta vain paremman. Mutta heitothan meni vaan 86 prosenttisesti, joten siinä on vielä 14 prossaa parannettavaa, Salin virnuili pelin jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

”Malmin roskisdyykkarina” tunnettu Salin puolusti tuttuun tapaansa iholla Ranskan tähteä Tony Parkeria. Jopa niin iholla, että Parker ja Salin päätyivät vaihtamaan muutaman sanan ottelun aikana.

– Ei siinä mitään ihmeellistä, ihan kaverillista juttelua… puhuttiin kaikesta kivasta, Salin nauroi.

Ottelun yhdessä kulminaatiopisteessä ”Jammu” Wilson pääsi huudattamana Hakametsää nousemalla yksin läpi -tilanteesta Susijengi-historiansa ensimmäisen donkin.

– Oli loistava fiilis pelata. Siinä vaiheessa, kun ”Jammu” donkkasi, tuli kylmät väreet hallin räjähtäessä.

Wilson: ”En oikein pysty selittämään sitä tunnetta”

Debyyttipelissään Suomen paidassa 8 pistettä ja 3 levypalloa kirjauttanut Wilson oli todella innoissaan pelin jälkeen mahdollisuudestaan edustaa kotimaataan. Vikkeläjalkainen takamies kehui nöyrästi koko joukkueen esitystä ottelussa.

– Pelasimme hyvin yhdessä joukkueena. Heitimme todella isoja heittoja pelin alussa, jolla saimme johdon, jonka pystyimme pitämään loppuun asti. Tämä oli todella iso voitto meille, koska Ranska on todella lahjakas joukkue, Wilson kertoi.

– Onnistuimme pelaamaan meidän susityylillä aggressiivisesti ja rohkeasti. Ranskalla oli hetkensä lopussa, mutta onnistuimme pitämään johdon.

Jo vuodesta 2010 avoimesti kansalaisuushaaveistaan puhunut Wilson on painottanut, että tärkeintä hänelle on olla Suomen kansalainen. Maamme-laulun aikana kotiyleisö pääsi todistamaan, kun tunteet jylläsivät hänen sisällään säkeiden aikana.

– Se oli todella tunteikas hetki minulle. Se oli uskomatonta, enkä pysty oikein selittämään sitä. Sain kylmiä väreitä, kun Suomen kansallislaulu pamahti päälle.

Lähde: Koripalloliiton tiedote