18-vuotiaiden EM-kisojen korikuninkuuden voittanut Lauri Markkanen debytoi miesten maajoukkueen mukana viikonloppuna Belgiaa vastaan. Markkanen saalisti myös ensimmäiset pisteensä, mutta debyytti jäi harmittavan lyhyeksi muljahtaneen nilkan takia. Susijengin Sasu Salin ja Petteri Koponen povaavat nuorukaiselle valoisaa tulevaisuutta.

Salinin mukaan Markkanen on kova tekemään töitä.

– Se on tosi kova ja tekee kovaa duunia. Hän on aina ensimmäisenä treeneissä ja taitaa tuolla taas heitellä. Hänestä tulee kova peluri, Salin totesi maajoukkueen harjoituksissa viime torstaina SuomiKoris-sivustolle.

Suomen tämänhetkinen ykköspelaaja Koponen veikkaa Markkasesta kasvavan todella kovan luokan pelimies.

– Ihan uskomaton lahjakkuus. Ei tuollaisia ole Suomessa aikaisemmin hirvein usein nähty. En edes tiedä missä ovat Laurin rajat. Mikään ei ole mahdotonta. Hän on 211 senttiä pitkä, osaa liikkua, heittää ja ymmärtää koriksesta. Kunhan hän pysyy terveenä ja jaksaa tehdä töitä, niin taivas on rajana. Tosi kova pelaaja. Olen nähnyt jo parissa treeneissä, kuinka hyvä poika hän on. En näe mitään syytä, miksei hänestä voisi tulla joskus jopa maailman parhaimpia pelaajia, Koponen hehkuttaa.

Voisiko Markkanen olla jopa uusi Dirk Nowitzki?

– Kyllä, just näin. Miksei, Koponen jatkaa.

Jesse Happonen