Suomen joukkue tuleviin EM-kisoihin julkaistiin torstaina. Päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan valinta ei ollut helppo, mutta on tyytyväinen joukkueensa rakenteeseen.

Suomi valmistautuu parhaillaan neljänsiin peräkkäisiin arvokisoihinsa. Tasan puolet Suomen tuoreeltaan nimetystä on kokenut Susijengin koko 2010-luvun arvokisaputken. Kapteeni Shawn Huff, sisäpelaajat Tuukka Kotti ja Gerald Lee Jr sekä takamiehet Mikko Koivisto, Petteri Koponen ja Sasu Salin ovat edustaneet Suomea EM-kisoissa 2011, 2013 ja MM-kisoissa 2014.

Viime vuoden MM-kisajoukkueesta Montpellierin kisakoneeseen tulivat valituiksi lisäksi Erik Murphy ja Matti Nuutinen. Aiempaa arvokisakokemusta löytyy myös Roope Ahoselta, joka oli mukana EM-kisoissa 2013, joissa Suomi kukisti sensaatiomaisesti alkulohkossaan Kreikan, Ruotsin, Turkin ja Venäjän.

Arvokisojen ensikertalaisina Montpellieriin matkaavat ensi viikolla NBA:n kehitysliigassa (D-League) viime kaudella pelannut Joonas Cavén, Kouvojen Ville Kaunisto sekä kesäkuussa Suomen kansalaisuuden saanut takakentän vauhtikone Jamar Wilson.

– Tavoitteena on aina valita paras mahdollinen joukkue ja valinnat ovat aina yhtä vaikeita, kun joutuu tekemään henkilövalintoja. Ne ovat kipeitä valintoja tekeville, mutta erityisesti pelaajille. Kiitän kaikkia, jotka olleet tätä joukkuetta valmistamassa ja tiedän, että jokainen on ollut täysillä mukana, Dettmann kiitteli Koripalloliiton tiedotteessa.

Kaikkiaan kesän aikana Susijengi-paidan on maaotteluun pukenut 17 pelaajaa.

Nimetyn EM-kisatusinan Dettmann näkee kulkevan edeltäjiensä jalanjäljillä ja lähtevän kisoihin sille tutussa haastajan, suurten korismaiden kiusaajan roolissa.

– Meillä on joukkueessa uusia pelaajia ja jonkinasteinen sukupolven vaihdos on käynnissä. Pelillisesti en näe sen tuovan isoja muutoksia. Mitä tulee kokemukseen, niin on totta, että osalla pelaajista on jo aiempaa kokemusta kisoista ja karsinnoista. Sen tulkitsemista rutiiniksi pidän sen sijaan uhkana, Dettmann totesi viitaten nälkäisiin, haastajan roolissaan loistaneisiin Susijengeihin, jotka vuosien 2011 ja 2013 EM-kisoissa yllättivät lajin suurmaita.

Vuoden 2015 EM-kilpailut käynnistyvät Susijengin osalta Montpellierissä lauantaina 5.9, jolloin Suomi pääsee heti mittaamaan hallitsevan Euroopan mestarin kisakunnon. EM-lohkossa A pelaavat Ranskan ja Suomen lisäksi Bosnia-Hertsegovina, Israel, Puola ja Venäjä.

Ennen kisarupeamaansa Suomi pelaa vielä EM-kenraalin Ukrainaa vastaan Helsingin Jäähallissa perjantaina (28.8.). Klo 19 käynnistyvään otteluun on ennakkoon myyty yli 6000 pääsylippua. Susijengi hakee ottelusta revanssia viime viikonlopun huipputurnauksessa Sloveniassa kärsimälleen tappiolle. Ukraina voitti Suomen Koperissa lukemin 75-70.