Susijengi pelaa EM-kenraaliottelunsa perjantaina 28.8. täpötäydessä Helsingin Jäähallissa, kun Suomea vastaan astelee järkälemäinen Ukraina. Susijengin EM-tusina on valittu ja kisajoukkue lähtee otteluun revanssi mielessä, kun Ukraina voitti Suomen viime viikonlopun Sloveniassa pelatussa turnauksessa.

Susijengi haki itseään viime viikonloppuna erityisesti Sloveniaa vastaan lauantaina, mutta sunnuntainen Ukraina-ottelu näytti jo toivon merkkejä tulevaa varten. Suomi puolusti erinomaisesti, mutta vuoden 2013 EM-kisojen kuudennelle sijalle yltänyt Ukraina ratkaisi ottelun kovilla heitoilla.

– Viimeisin Ukraina-matsi oli jo parempi, kun edellinen pelimme Sloveniaa vastaan. Puolustuksessa energiat kohdistuivat oikeisiin asioihin, mutta muutama heikko puolustus heidän heittäjiä vastaan ratkaisi voiton heille, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Loimme hyviä heittopaikkoja, mutta meillä oli vain huono heittoilta. Puolustuksessa olimme kyllä työhaalarit päällä ja se lupaa hyvää perjantain otteluun. Perjantaina tullaan näkemään huomattavasti raikkaampi Susijengi.

Ukraina on kerännyt mainetta Euroopassa, kun se on noussut pitkäjänteisen työn kautta kohti maanosan ja koko maailman kärkeä. Ukrainalta löytyy huippupelaajia, mutta suurimmat katseet kohdistuvat kolmikkoon Jerome Randle (28 vuotta/175 cm), Olexandr Mishula (188/23) ja Kirilo Fesenko (218/28).

– Ukrainalla isokokoisuuden lisäksi haasteita luo heidän takamiesten taito. Randle on aikamoinen väkkärä, joka luo paikkoja itsensä lisäksi muille. Mishula on todella kova heittäjä, joka pystyy heittämään hyvinkin kaukaa.

– Sitten on vielä se Fesenko, joka ehkä näyttää siltä, että ei pääse nopeasti liikkeelle, mutta kyllä hän liikkuu hyvin hyökkäyspäässä. Puolustuksessa hän on vähän hitaampi. Viimeksi saimme muutaman kerran hänet kuriin, mutta taas välillä hän dominoi.

Perjantaina Helsingin Jäähallilla on yleisöä varten pystyssä myös Bilbaon MM-kisoista tuttu Sudenpesä. Sudenpesä-teltta tarjoaa faneille mahdollisuuden yhteiseen tunnelmointiin sekä Susijengin pelaajien tapaamiseen Ukraina-ottelun jälkeen.

Pitkään jo loppuunmyydyistä pääkatsomoista on Ukraina-otteluun vapautunut joitain lippuja. Ottelun ennakkolipunmyyntiä hoitaa Lippupalvelu. Ottelu alkaa klo 19 ja Jäähallin ovet avataan yleisölle klo 17:30.