Susijengi näytti, että vastoinkäymiset kasvattavat, kun Suomi palasi hurmosmaiseen mielentilaan Ukrainaa vastaan 7149 katsojan edessä Helsingin Jäähallissa. Vielä viime viikonloppuna niukasti Ukrainalle hävinnyt Susijengi keräsi johdon jo aikaisin ja viimeisteli pelin loppunumeroihin 88-68 (47-33) uskomattomalla päätösneljänneksen heittopelillä.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann oli tyytyväinen joukkueensa ilmeen parantumiseen, mutta kaipasi himpan verran lisää intensiteettiä peliin.

– Olihan se tänään susikoripalloa. Meidän tavoite oli se, että pystymme pelaamaan susi-intensiteetillä koko 40 minuuttia, mutta tänään emme pystyneet siihen aivan täysin. Intensiteetin pitäminen on siksi tärkeää, että kun väsymme riittävästi, niin lopetamme ajattelun ja sen jälkeen heitot alkavat uppoamaan, Henrik Dettmann heitti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Lukemat ehkä hieman imartelevat Suomea, sillä ero pyöri kymmenen molemminpuolin viimeisellä neljänneksellä, mutta viimeisellä pariminuuttisella Suomi iski pussin pohjalle neljä peräkkäistä kolmosta ja se kasvatti eron. Dettmann toivookin, että lopun kaltainen heittomylläkkä nähtäisiin Ranskassa.

– Suomalaisen koripallon kansalliseen identiteettiin kuuluu, että me osaamme heittää ja olemme siitä myös tunnettuja. Selvää on, että jos heittopeli tökkii, niin me häviämme. Jos jotain tästä voisi ottaa kisoihin mukaan, niin se on juuri viimeisen neljänneksen heittopelaaminen.

Susijengin puolustus toimi suurimmaksi osaksi erinomaisesti, mutta Dettmannin mukaan hiottavaakin löytyy.

– Puolustuksessa meidän pitää lisätä käsien käyttöä ja pelata jokainen tilanne aggressiivisemmin. Hyökkäyspäässä peli on välillä vielä pomputuksen juhlaa, vaikka tänään ei siinä maailmanennätystä tehtykään.