Susijengi lähtee kohti Montpellieriä keskiviikkona ja joukkue valmistautuu kohti lauantain avausottelua Ranskaa vastaan. Kisaisäntä on Petteri Koposen papereissa kisojen suurin ennakkosuosikki.

Susijengi kohtasi MM-kisoissa USA:n avausottelussaan ja nyt vastaan asettuu Ranska.

– Kaksi kesää putkeen on ollut nämä helpot pelit ensimmäisenä. Viimeksi oli Yhdysvallat ja nyt Ranska, Koponen heittää Koripalloliiton tiedotteessa.

– Ranska on minun kirjoissani selkeä ennakkosuosikki voittamaan koko turnauksen. Viimeisimpään kohtaamiseen verrattuna on vähän erilainen tilanne, kun heillä on nyt kaikki mukana ja paketti valmis. Pelaamme myös heidän kotikentällään, mutta eiköhän meidänkin fanit ole eksyneet paikalle, Koponen jatkaa.

Susijengin muut alkulohkovastustajat ovat Israel, Venäjä, Bosnia-Hertsegovina ja Puola.

– Aika samanlainen alkulohko kuin MM-kisoissa. Yksi suvereeni ennakkosuosikki ja muut taistelee jatkopaikasta. Pelit voi mennä ristiin, mutta peli kerrallaan se jatkopaikka pitää napata.

Kun Susijengistä on siirtynyt pois kokeneita monivuotisia luottopelaajia, uudet pelaajat ovat istutettu konseptiin hiljalleen. Ilman kasvukipuja prosessi ei ole edennyt, vaan kaksi viikkoa sitten Susijengi hävisi Sloveniassa kolme peliä putkeen.

– Meillä on kokeneita pelaajia, jotka tietää miten homma toimii, mutta uudetkin on hiljalleen ajettu sisään. Meidän pelikonseptimme ja erityisesti puolustuksemme on aika erilaista, mihin monet ovat tottuneet, joten sopeutuminen vie aikansa.

– Meillä löytyy jokaiselle pelipaikalle hyviä jätkiä, joilla on heidän roolinsa hallussa. En näe mitään syytä, että miksei menestyttäisi näissä kisoissa.

Susijengin nuorennusleikkauksen myötä 27-vuotiaalla Koposella on EM-tusinassa kolmanneksi eniten maaottelukokemusta (115 ottelua) heti Tuukka Kotin (183) ja Shawn Huffin (154) jälkeen. Tästä huolimatta Koposen rooli joukkueessa ei ole hänen näkemyksensä mukaan muuttunut.

– Pitää vain johtaa peliä ja muistaa olla oma itseni – muuten tästä ei tule mitään. Lähinnä olen Dettmannilta kysellyt, että eikö iän karttuessa pitäisi myös minuutit laskea, mutta aika isoja minuutteja tässä edelleen on pelattu, Koponen naureskelee.