Kouvot on tehnyt kauden mittaisen sopimuksen amerikkalaissentteri Thomas Gipsonin kanssa. 22-vuotias Gipson valmistui maineikkaasta Kansas State -yliopistosta keväällä.

201-senttisellä ja peräti 120-kiloisella varrellaan vasenkätinen Gipson on tervetullut ja kaivattu palanen päävalmentaja Jyri Lehtosen miehistöön.

– Haimme nimenomaan pelaajaa, jolle pallo voidaan pelata sisään, ja joka pystyy ratkaisuihin selkä koriin päin. Gipson osaa myös heittää puolietäisyyksiltä ja on koostaan huolimatta nopea ja ketterä, Lehtonen luonnehtii ja muistuttaa Gipsonin merkityksestä myös puolustuskorilla.

– Hän tulee huippukoulusta, huippukonferenssista ja oli joukkueensa johtava pelaaja viimeisen kahden kauden ajan. Hän on erittäin hyvä puolustaja, mikä on meille todella tärkeää, sillä puolustuskonseptissamme me emme halua joutua auttamaan sisäpuolustajaa, vaan vitospaikan pelaajamme on pärjättävä 1-1 -puolustuksessa.

Gipsonin myötä Kouvojen paketti on kolmospaikan tuontipelaajaa vaille valmis. Keväällä seuraan kiinnitetyn Cedric Latimerin neljän kuukauden koeaika johti kokeneen pelurin ja Kouvojen väliseen 1+1-vuotiseen sopimukseen.

Lähde: Kouvojen verkkosivut