Susijengi aloittaa EM-urakkansa lauantaina, kun se kohtaa kisojen ennakkosuosikki Ranskan heti avausottelussaan. Petteri Koposen mukaan Suomi on valmis haastamaan kisojen isäntämaan.

Joukkue saapui Montpellieriin keskiviikkona ja ehtinyt tutustua sekä kisa-areenaan että kaupunkiin.

– Pikkuhiljaa tunnelmat alkavat nousta. Olemme treenanneet pari päivää ja tutustuneet hieman kaupunkiin. Kävimme joukkueen kanssa vähän kävelemässä ja katsomassa mihin Sudenpesä on tulossa. Siinä ovatkin varmaan ne ainoat kävelyt tämän reissun aikana. Nyt olemme aika lailla valmiita, Koponen kertoi perjantaisten harjoitusten jälkeen SuomiKoris-sivustolle.

Susijengi pelasi hyvän ottelun kenraaliharjoituksessaan Ukrainaa vastaan ja on sen jälkeen hionut kuvioitaan, jotta joukkue olisi valmis, kun pallo lentää ilmaan lauantaina kello 22.00 Suomen aikaa.

– Pari uutta juttua on tullut hyökkäyspäähän ja puolustuksessa olemme painottaneet niitä asioita jotka ovat meidän tapoja tehdä. Muuten olemme vain pitäneet virettä yllä.

Kaiken kaikkiaan Koposen mukaan joukkue on valmis EM-kisoihin.

– Koiviston Mikolla on vähän pientä vaivaa, mutta muuten kaikki näyttää hyvältä ja kaikki ovat terveinä. Se on kuitenkin se tärkein juttu, että pääsemme koko pakalla kisoihin. Tulee tiukat viisi peliä kuuteen päivään, niin kaikkia tarvitaan. Kaikki näyttää mielestäni suhtkoht hyvältä ja olemme

saaneet paketin hyvin kuntoon, Koponen totesi luottavaisena.

Salttu Forsström, Montpellier
Twitter: @SalttuF