Torstain iso uutinen Korisliigan suunnalta oli Nanayaw Awuah Addaen paluu Korisliigaan Seagullsin paidassa.

Ghanasta 3-vuotiaana Suomeen perheineen muuttanut Awuah Addae on pelannut Suomen paidassa kolme miesten maaottelua. SM-sarjadebyytti tapahtui kasvattajaseura Vantaan Pussihukissa jo 15-vuotiaana vuonna 2000.

SuomiKoris-sivusto jututti ”Nanskia” sen jälkeen, kun Seagulls oli rökittänyt torstain harjoitusottelussaan Besiktasin 79-60.

Edellisestä visiitistäsi pääsarjassa on peräti kuusi vuotta, jolloin pelasit Kotkassa. Kerrotko vähän mitä sen jälkeen on tapahtunut?

– Kaikenlaista! Olen asunut vuoden Australiassa, perheeseen on syntynyt kaksi lasta, polvia on operoitu muutamaan otteeseen… kakkosdivarissa Pussihukkien kakkosjoukkueessa olen koittanut pitää kuntoa yllä, viime kaudella pelasin siellä noin puolet peleistä.

 

Awuah Addae on nyt 31-vuotias. Kuuden vuoden paussista huolimatta vyöllä on peräti yli 200 SM-sarjapeliä.

– En olisi uskonut 3-4 vuotta sitten, että pystyisin vielä pelaamaan, polvivaivoista kärsinyt Awuah Addae myöntää.

– Mä en ole enää nuori poika. Nyt alkoi olla viimeisiä hetkiä kokeilla, pystyykö tähän vielä. Nyt ei ainakaan tarvitse katua jälkeenpäin, että miksi mä en enää yrittänyt, ”Nanski” hymyilee.

– Tässä kuitenkin viimeisen vajaan vuoden aikana on tuntunut siltä, että paikat kestävät, ja toistaiseksi on tuntunut erittäin hyvältä. Kesällä soitin Mikolla (Seagullsin päävalmentaja Larkas) että kiinnostaisi pelata ja haluaisin tulla kokeilemaan joukkueen kanssa treenaamista.

Besiktas-pelin perusteella päätös todella oli oikea. 175-senttisen takamiehen kolmonen putosi yhä tyylillä ja jalat tikittivät edelleen vauhdilla.

Oli melkoisen vahva paluu kentille?

– En nyt tiedä kuinka vahva, mutta oli kiva pelata, Awuah Addae vähättelee.

– En ole missään nimessä täydessä terässä vielä.

Takamies käy päivätöissä, joten se asettaa treenaamiselle omat haasteensa.

– Mutta kaikki on järjestettävissä jos niin haluaa.

Korisliiga starttaa 4. lokakuuta.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant