Susijengi pääsee lauantaina EM-kisojen avausottelussa mittamaan taitojaan hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan, kun Suomen ja Ranskan välisen ottelun avausheitto laitetaan ilmaan Montpellierin Park&Suites Arenalla klo 22:00 Suomen aikaa. Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala kuvailee Ranskaa urheilulliseksi joukkueeksi, jonka hyökkäyspeli kulkee tähtinimien kautta.

Mielenkiintoiseksi EM-avauksen tekee se, että Susijengi puolusti ja heitti itsensä flow-tilassa voittoon Ranskasta elokuun alussa harjoitusottelussa Hakametsän Jäähallissa.

– Meille Ranska on tietysti tuttu joukkue, koska olemme tänä kesänä pelanneet heitä vastaan ja menneinä vuosina todella monta kertaa. Vastassa on myös paljon samoja pelaajia. Ei ole varmaan yllätys, että heillä on äärimmäisen yhtenäinen ja kokenut joukkue, jonka pelaaminen näyttää helpolta ja vaivattomalta, Toijala toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Ranska on erittäin urheilullinen joukkue, jossa hyökkäyspeli kulkee takamiesten eli Tony Parkerin ja Nando De Colon kautta, mutta myös Boris Diawin. Diaw on ”key factor”, joka pystyy nelospaikalta toimimaan vähän kuin pelinrakentajana.

Ranska oli valmistavissa maaotteluissa vakuuttava, mutta kisojen ennakkosuosikilla oli erityisesti ongelmia juuri Susijengiä ja Suomen hengenheimolaista Belgiaa vastaan.

– Suurimmat ongelmat heillä on ollut meitä vastaan puolustuspäässä. He eivät pysty käyttämään kokoaan niin paljon hyödyksi, koska me olemme sen verran nopeampia ja pystymme levittämään kenttää hyvänä heittopäivänä. Sama ongelma näkyi myös Belgiaa vastaan.

Ranska ja Susijengi kohtaavat Park&Suites Arenalla lauantaina 5.9. klo 22:00 Suomen