KTP aloittaa Korisliigakautensa sunnuntaina BC Nokian vieraana. Päävalmentaja Anton Mirolybovin mielestä vastustaja on avausotteluun pahin mahdollinen.

– BC Nokia tulee päälle sarjanousijan tarmolla, ja siellä meitä odottaa todennäköisesti täysi tupa kiihkeitä nokialaiskannnattajia. Mitään ei varmastikaan saada ilmaiseksi, arvelee Mirolybov KTP:n sivuilla.

Nokialla on pieni, 10 miehen pelaajarinki, mutta se on selvää että rosterista löytyy ainakin kolme jenkkiä (Daniel Bailey 25 vuotta/196 senttiä, Isaiah Wilkerson 24/191, David Kravish 23/208) ja kolme kotimaista hankintaa: Daniel Dolenc 22/205 ex-Kouvot, Niko Mattila 21/192 ex-Kauhajoki ja Joni Herrala 21/191 ex-Honka.

Liiga-avausta edeltävällä viikolla kansallistakin huomiota herättänyt uutinen kertoi, että BC Nokia oli saanut vielä kokeneen Antti Nikkilän nimen pelaajasopimukseen.

Yli 140 maaottelua pelannut 37-vuotias ja 210-senttinen Nikkilä tavoitteli vielä viime syksynä paikkaa Bilbaon MM-kisajoukkueessa. Kun hän ei siinä onnistunut, pani järkälemäinen sentteri niin sanotusti tossut naulaan.

Tammikuussa Nikkilä oli sitten jo valmis pyörtämään lopettamispäätöksensä ja kuudessa maassa ammattilaisenakin pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti lähti Nokian avuksi 1. divisioonan kärkikahinoihin.

Nokialla sarjanousu toteutui, ja nyt Nikkilä on tehnyt kontrahdin koko kaudesta.

Edellä luetellun seitsikon lisäksi BC Nokian kymmenikön täydentävät Henri Hirvikoski, Eldar Skamo ja KTP-taustainen Joni Harjula, joilla kaikilla on aiempaa pääsarjakokemusta.

KTP:n kohdalla Nokialta alkaa pitkä, yli seitsemän kuukauden mittainen juoksu, joka toivon mukaan huipentuu mitalipeleihin toukokuun puolivälissä.

KTP:n kokoonpano on elännyt vielä aivan viime päivinä. Seuran onneksi ovet ovat käyneet sisäänpäin, kun Markus Moleniuskin (23/202) saatiin tuomaan vaihtoehtoja pitkään päähän.

– Jonkin aikaa tässä vielä menee, että saamme joukkueen yhteispelin kuosiinsa, mutta sen vakuutan, että keväällä meillä on kovia äijiä henkisesti, ja olemme kettumainen vastustaja kenelle tahansa, valmentaja Mirolybov lataa.

BC Nokia-KTP Nokian palloiluhallissa sunnuntaina 4.10. kello 17.