Kauhajoen Karhu haki kasvojen pesua pettymykseen päättyneen kauden avausottelun jäljiltä, kun se isännöi keskiviikkona Helsinki Seagullsia. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen molemmin puolin pitkää taukoa, eikä voittajasta saatu selvyyttä kuin vasta tiukan taistelun viimeisellä minuutilla.

Ottelun avausjaksolle tulivat paremmalla jalalla kotiyleisön iloksi isännät. Karhu puolusti Seagullsin hyökkäyksestä terävimmän kärjen pois nakutellen samalla itse taululle kunnioitettavat pistelukemat.

Toinen jakso oli kuin peilikuva ensimmäisestä Karhun hyökkäyksen yskiessä ja Seagullsin juostessa pisteitä taululle. Tauolle käveltiin vierailijoiden pisteen johdossa.

– Ensimmäisellä neljänneksellä Seagulls oikeastaan antoi meidän tehdä niitä asioita joita halusimme, Karhu-luotsi Sami Toiviainen totesi ottelun jälkeen.

– Toisella kympillä vastustaja tiukensi puolustusta, meiltä jäi tila pois ja rupesimme seisoskelemaan. Siinä samalla sekosi sitten puolustuspeli.

Ottelun jälkimmäinen puolikas oli tuloksellisesti hyvin paljon ensimmäisen kaltainen. Tauon jälkeiselle kymmenminuuttiselle kotijoukkue tuli selkeästi vierailijoita paremmalla otteella, eikä Karhu enää tuota johtoasemaansa pois antanut.

Viimeisellä minuutilla Seagulls kuitenkin kävi vielä heiton päässä, mutta Jason Conleyn (20 pistettä/13 levypalloa/4 syöttöä) kolmen pisteen heitto kymmenen sekuntia ennen päätössummeria ei löytänyt tietään sukan läpi ja sarjapisteet jäivät Kauhajoelle lukemin 86-83 (43-44).

– Toisella puolikkaalla tapahtui aina hyviä asioita, kun saimme pallon liikkeille. Loppuun tuli pari menetystä, joiden jälkeen Gulls pääsi vielä yrittämään tasoitusta, Toiviainen kertasi.

Karhun voiton takuumiehinä toimivat joukkueen pisteykkönen James Weatherspoon (22/8), Cade Davis (15/5), sekä kauhajokilaisten hyökkäystä mestarillisesti tuttuun tapaansa johtanut Bojan Sarcevic (16/7 syöttöä).

Kaikki ulkomalaaishankinnat eivät ottelun jälkeen saaneet päävalmentajalta puhtaita papereita.

– Pitää pohtia, onko meillä oikeat palikat kasassa, Toiviainen pyöritteli.

Vierailijoiden kokoonpanosta itsensä esille nostivat tehokkaan Conleyn lisäksi Carl Lindbom (20), sekä hyökkäyksen pyörittämisestä reilut puoli tuntia vastannut Antto Nikkarinen (18/5 syöttöä).

Lähde: Korisliiga.fi