Loimaa Bisonsin kauden ensimmäinen ottelu VTB-liigassa päättyi pettymykseen, kun maailmantähtiä vilisevä BC Himki tuli Petteri Koposen johdolla Vantaan Energia Areenalle ja haki sarjapisteet mukaansa.

Tasaisissa merkeissä alkanut ottelu kirjattiin vierailijoille lopulta selvin 81-62 (47-29)-lukemin.

Bisons aloitti ottelun paperilla selkeänä ennakkosuosikkina illan koitokseen lähtenyttä Himkiä vastaan pirteästi, eikä ero avausjakson jälkeen ollut vierailijoille kuin neljä pistettä.

Himki kuitenkin löysi uuden vaihteen heti toisen kymmenminuuttisen alkuun, karaten puoliajalle jo 47-29-johtoasemassa.

Ottelun kuva pysyi ison tauon jälkeen tasaisena, eikä Bisons päästänyt venäläisiä enää kasvattamaan eroa tuosta suuremmaksi.

Rotaatiotaan suhteellisen tasaisesti peluuttaneen Bisonsin riveistä vain joukkueen pisteykkönen Martin Zeno (15 pistettä/4 syöttöä) kirjautti peliajakseen yli puoli tuntia, mikä tietää joukkueelle hyvää jatkoa ajatellen, ollen samalla myös rohkaiseva merkki siitä, miten laaja materiaali loimaalaisilla oikeasti on.

Kotijoukkueen riveistä Zenon lisäksi edukseen esiintyivät varmaotteisesti hyökkäystä reilut 27 minuuttia pyörittänyt Ilari Seppälä (7/2 syöttöä), sekä joukkueen puolustuksen ankkureina toimineet Justin Jackson (6/12 levypalloa/3 riistoa) ja Tuukka Kotti (8/3 riistoa, 1/1 3p).

Vierailijoiden seuratuin pelaaja, Susijengin kirkkain tähti Petteri Koponen, pelasi keskiviikkona vain 16 minuuttia Himkin peluuttaessa ryhmäänsä kotijoukkueen tapaan säästeliäästi. Koposen lopulliseksi tilastoriviksi kirjattiin 9 pistettä (3/4 3p), 2 levypalloa ja 1 koriin johtanut syöttö.

Himkin pelaajista kovimmalla kädellä Bisonsia kurittivat viime kaudella NBA:ssa pelannut takamies Alexey Shved (20/8 levypalloa/5 syöttöä), sekä tupla-tuplan urakoinut James Augustine (10/11).

Lähde: Korisliiga.fi