Keskiviikkona Vantaan Myyrmäessä nähdään hieno koripallo-ottelu, kun Petteri Koponen tuo Euroopan ehdottomiin huippuihin lukeutuvan Himkin vierailulle VTB-liigan ottelussa. Koponen on kuntoutunut sisäreisivammastaan ja odottaa tulevaa koitosta innolla.

Koposen EM-kisat päättyivät harmittavasti Serbia-ottelun kolmannella neljänneksellä tulleeseen sisäreisivammaan. Koposen mukaan EM-kisat menivät muuten kuitenkin suhteellisen hyvin.

– Joukkueena pääsimme siihen tavoitteeseen mitä varmasti odotettiin. Oli tiedossa, että seuraava vastustaja tulee kuolemanlohkosta ja pystyimme hyvin kiusaamaan Serbiaa, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Tietenkin sitä olisi halunnut selvitä pidemmälle, mutta täytyy ajatella myös realistisesti, Koponen palaa EM-kisojen antiin SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Koponen oli jälleen Suomen pelillinen johtaja kisoissa ja pelasi hyvät kisat, vaikkei mies ihan täysin tyytyväinen omiin otteisiin ollutkaan.

– Omalta kohdalta kisat eivät menneet aivan niin hyvin. Olen aika itsekriittinen omaa peliä arvioidessa. Vastustaja pystyi tekemään pelaamiseni vaikeaksi, mutta toki haluaisin itseltäni parempaa. Vähän oli sellaista tasaista puurtamista, 11,5 pisteen ja kuuden korisyötön keskiarvolla pelannut Koponen tuumaa.

Himkin ja Koposen osalta VTB-liiga käynnistyi jo sunnuntaina ottelulla Avtodor Saratovia vastaan ja keskiviikkona on edessä ottelu Bisonsia vastaan Vantaalla.

– Tämä on yksi niitä kauden kohokohtia, kun pääsee käymään kotona tapaamassa kavereita ja perhettä ja pelaamaan Bisonsia vastaan. Biisonit on aika erilainen joukkue viime kaudesta, kun joukkueessa on ollut aika paljon vaihtuvuutta, mutta viime kaudella olimme heitä vastaan Vantaalla helisemässä, mutta onneksi pystyimme hoitamaan sen pelin rutiinilla, Koponen muistelee.

Bisonsin ja Himkin välinen VTB-liigan ottelu pelataan Vantaan Myyrmäessä kello 19.00 alkaen.

Salttu Forsström