Kouvot jatkoi samaa vakuuttavaa pelaamistaan kauden ensimmäisessä kotiottelussa jota joukkueelta nähtiin Joensuussa viimeisen 15 minuutin aikana. Keskiviikkona Kouvojen vieraaksi Mansikka-aholle saapunut Kobrat koki Kouvojen alkukauden hyvän vireen heti ensi minuuteista alkaen ja taistelu sarjapisteistä oli ohi viimeistään kolmannen jakson puolivälissä (69-38). Kouvot voitti ottelun lopulta selvällä 23 pisteen erolla (102-79).

Kouvojen hyvä 1vs1 puolustaminen, ajankohtaan nähden toimiva joukkuepuolustus ja kova pelin tempo olivat avaimet kohtuullisen selvään voittoon. Kun vielä heitto osui mukavasti kaikilta etäisyyksiltä ja levypallopelikin oli uomissaan, voi kauden kotiavausta pitää kaikin puolin onnistuneena.

– Puolustuksen kautta saimme hyvän lähdön tähän otteluun niin kuin saimme Joensuussakin. Emme tehneet virheitä ensimmäisen 30 minuutin aikana läheskään niin paljon kuin teimme Joensuussa. Juttu lähtee siitä, että David Gonzalvez aloittaa vastustajan takamiehen puolustamisen koko kentällä. Uskallamme mennä syöttölinjoille, koska tiedämme Davidin pysyvän oman puolustettavansa edessä. Saamme levitettyä välimatkoja ja uskallamme olla myös laidoissa aggressiivisempia. Tämän jälkeen teemme erilaisia taktisia valintoja eri pelaajien kohdalla. Pelaajat, jotka ovat olleet meillä pidempään (Kaunisto, Madsen ja Hirvonen) pystyvät tähän hyvin. Amerikkalaiset ovat ammattilaisia ja hekin pystyvät muuttamaan taktiikkaa tarvittaessa. Isoin juttu tässä pelissä oli se, että David Gonzalvez otti Lapuan Lamont Jonesin koko kentällä ja teki hänen pelaamisestaan hankalaa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen valottaa voiton avaimia joukkueen sivuilla.